Осъдиха шеф на АГ отделение, правил криминални аборти

Осъдиха шеф на АГ отделение, правил криминални аборти | StandartNews.com

Пазарджик. Осъдиха на една година пробация шефа на Родилното отделение д-р Георги Стоянов за извършени криминални аборти. Криминалният случай в Пазарджик бе разкрит по анонимен сигнал от пациентка в края на 2009 година, предаде „Дарик". При акцията на Икономическа полиция бе установено, че той взимал по 100 лева от жени, които са били без здравно осигуряване.

Шефът на АГ отделението е извършил три нелегални аборта в държавната болница само за един ден. При обиска в дома му бяха намерени голямо количество от забраненото в България лекарство „Цитотек", 7 кутии, и малко над 1300 лева в брой.
След като бе задържан д-р Стоянов получи тежка хипертонична криза и дълго време остана под лекарско наблюдение. Той бе временно отстранен и от работа. В края на разследването Районният съд го върна на работното място, но Окръжният съд отмени определението и постанови медикът да си остане вкъщи до приключването на делото.

Д-р Георги Стоянов се призна за виновен и не отрече написаното в обвинителния акт. Неговите защитници договориха споразумение за 1 година пробация. Съдът постанови Стоянов да получи обратно иззетите по време на обиска от дома му пари. Отменена бе и мярката му за неотклонение парична гаранция в размер на 5 хиляди лева. Съдът го възстанови и на работа начело на Родилно отделение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай