Осъдиха общинска чиновничка за измама

Осъдиха общинска чиновничка за измама | StandartNews.com

Варна. Общинска служителка е осъдена за измама в големи размери.

Варненският районен съд наложи наказание от 3 години лишаване от свобода, отложено с 5 години изпитателен срок, на 36-годишната К.Г. Тя е призната за виновна за това, че в периода от февруари 2007-ма до октомври 2010 г., заради имотна облага измамила двама души, че ще им съдейства за получаване на общински парцели.

Спрямо единия от потърпевшите граждани подсъдимата поддържала и заблуда, че страда от онкологично заболяване, за лечението на което се нуждае от парични средства. Причинената имотна вреда на пострадалите е на обща стойност 45 000 лева.

Пострадалите се запознали с подсъдимата по различно време чрез общи познати. Разбирайки, че е служител в един от общинските отдели, те решили да я попитат - всеки поотделно, независимо един от друг дали може да им съдейства съответно за наемане или закупуване на общински парцели, където те да реализират свои инвестиционни намерения. Били разменени телефони за контакт, като подсъдимата впоследствие поддържала връзка с потърпевшите, информирала ги за „апетитни имоти" и получавала от тях различни по размер суми с уверението, че са необходими за по-бързото придвижване на документите „нагоре по веригата", избягване на тежките процедури и финализиране на сделките. Междувременно общинската служителка заявила пред единия от пострадалите, че е болна от рак, въпреки че това не отговаряло на истината, и помолила да й услужи с известна сума пари за лечение.

След като продължително време никой от пострадалите не успял да наеме или придобие какъвто и да било общински имот, те настояли подсъдимата да им върне парите. Въпреки че от нейна страна били подписани няколко записи на заповед за получените суми, тя не пристъпила към издължаване на сумите и впоследствие била сигнализирана прокуратурата По този начин единият от пострадалите е бил ощетен с парична сума от 4000 лв., а другият – с 41 000.лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай