Орлин Павлов: Трудно допускам хора до себе си

Киното е нарцисизъм, казва актьорът, който прекрасно се справя в новия филм на Ники Илиев "Живи легенди"

Орлин Павлов: Трудно допускам хора до себе си | StandartNews.com

Орлин Павлов играе, пее, танцува и пуши трева в новия филм на Ники Илиев "Живи легенди", който току-що излезе по екраните, но вече е хвален от цялата гилдия, изгледала го на премиерата в четвъртък вечер. Артистът майсторски демонстрира многоликия си талант на екрана. "Когато започнахме снимките, хич не беше лесно", разказва Орлин. На първия си ден той играе момента, когато вече е загубил паметта си. "Трябваше ми известно време да вляза в ролята на вдетинен и дебилясал, за което Ники много ми помогна. Той искаше да се вдетеним тотално и си спомнихме как се танцува на култовото парче "Informer" от 90-те години". Той обаче признава, че наистина е денсил на песента на "Snow" като по-малък. За да си върне спомените, неговият герой преминава отново през лудориите на юношеството, включително и пушенето на трева. Във филма обаче пушат тютюн. Макар някога да е димил, днес Орлин

 

не пали нито цигари, нито марихуана

 

Споделя обаче, че е опитвал ганджа, но не му допада, защото му влияе добро и изпада в параноя.

 

"В някои страни е разрешено. Някои казват, че е полезно, други, че е вредно, твърдят дори, че унищожават мозъчни клетки. Така че всеки сам избира на кое да вярва", коментира Павлов.

 

С Микеле Плачидо не успява да се запознае лично, защото снимките с него са правени в Монте Карло. "Но всичко беше много весело, хубава, спокойно. Приятелската атмосфера цареше между осветители, артисти и гримьори. Адски бързо се сплотихме и това се усеща във филма", доволен е Орлин. Въпреки това неговата самокритичност не му позволява да се главозамае. "Хората излязоха с усмивки от филма, някои пуснаха по една сълза, значи ги е разчувствал. Всичко това е много хубаво, но не е добре човек да си мисли, че е номер едно в това, което прави, и колко е готин. Защото не е така. Трябва всеки ден да се работи", категоричен е Орлин и наистина се е отдал на здраво бачкане. Дори на снощния празник той и музикантите му подариха вечер с романтична музика на меломани в "София лайф клуб". Певецът обясни, че няма проблем да се труди по всяко време. "Гот ми е да съм на сцената и не го чувствам като ангажимент".

 

За да се справя обаче с всички ангажименти, той има железен график. А у дома се старае да се наспива. "Като работиш нещо, което ти е кеф, просто приемаш, че си зает. Все пак доставяш удоволствие на хората. Така животът минава по-лесно и бързо, което май не е добре. Но пък е сладко", казва той.

 

Киното и музиката са рамо до рамо в мечтите и плановете на Орлин. Иска да играе и е отворен за всякакви интересни предложения. "Киното е трудоемко и изисква доста време. Когато съм във филмов проект, зарязвам всичко останало и правя само това. Всеки, който веднъж се е занимавал с кино, не иска да спре. То е магия, но и някакъв вид нарцисизъм. У всеки актьор го има, а при някои си личи повече", критичен е артистът. И уточнява: "Киното е по-мащабно, бляскаво, има повече публика и предизвиква по-силен интерес. Един актьор е съблазнен от големия екран. Кой иска да остане само в театъра? Всеки иска да снима."

 

Сред най-близките му приятели са Мария Илиева, Белослава, Поли Генова, Любо Киров, Графа. С тях се чувства и страхотно на сцената. И макар да се оказват съперници за арт пазара у нас, това не го притеснява, най-малкото защото са много различни, пък и всеки певец има конкурент. "От много години сме заедно и се подкрепяме. На сцената се чувствам най-добре с всеки, който ми дава нещо. Артистът

 

трябва да ти подава енергия

 

особено когато е в дует. Когато той не е егоист и заедно изграждате и творите, то си личи. В дует не става всеки да гледа себе си, да се надвиква с другия. Ако иска да привлича вниманието, няма как да стане. Трудно е", обяснява Орлин.

 

Именно искреността той цени най-много у хората. "Трудно допускам до себе си, доста съм мнителен. Но ако някой е естествен и не се замисля много над живота, ми прави положително впечатление. Вглъбените маниаци уважавам, защото са концентрирани върху целта, но не са мой тип", казва Орлин. А това, което го дразни и не приема, са фалшивите усмивки и простотията. Цялата жълтина, която преследваше него и бившата му приятелка Яна Акимова, се опитва да държи далеч от себе си. Чуди се защо хората продължават да се интересуват още от това. Не чете какво се пише по негов адрес, всякакви форуми и коментари също си е забранил. "Съгласен съм да слушам градивна критика, но когато някой просто плюе друг, само защото се е скрил и е анонимен, но го е страх да се покаже, не е достойна постъпка", споделя Орлин.

 

Той е оптимист за шоубизнеса в България. Радва се, че се появяват нови изпълнители, особено в хип-хопа. "Колкото до текстовете, не съм много сигурен, че учат на хубаво младите деца. Там като че ли има нужда от малко цензура. И на мен ми харесва играта на думи и завоалирани простотийки, но в малки дози. Но когато става въпрос за младоци, които са фенове на всички тези изпълнители, трябва да им покажем кое е правилно и кое не е. Не можем да им говорим само за порочни неща и да им казваме колко са готини, защото те ще поискат да ги повторят. Имам племенница на десет години и знам това", критикува Орлин.

 

Тези месеци на Орлин програмата наистина му е препълнена. На 21 февруари му предстои друго вълнуващо изпълнение. С американската певица Марлиса Хъдсън ще изпълнят хитови песни от най-известните анимационни филми в зала "България". Концертът е с оркестъра и хора на Класик ФМ радио и диригент носителят на "Грами" Джон Маклафлин Уилямс. Шоуто е от цикъла "Музиката на Америка".

 

След този концерт Орлин заминава на ваканция в чужбина. "Вземам си паспортите и ще се поразходя. Все още не знам къде. Където ми видят очите. Имам нужда от почивка. Много е хубаво, като си вземеш малко въздух. Искам и да изям огромен телешки стек", ларж е той, без дори да се притеснява и за времето. Често му се случва да нарушава отдиха си заради различни покани, но този път е намислил да не вдига телефона на никого. Испания е негова дълго мечтана дестинация, а и никога не я посещавал, затова най-вероятно ще се отправи натам. Едно е ясно - че ще се върне с пълни куфари с всякакви сувенири и джунджурии. От Египет например, което е една от най-незабравимите му ваканции, донесъл голяма висяща плетена лампа за баба си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай