ORF: Починал е треньорът на българските ски национали

ORF: Починал е треньорът на българските ски национали | StandartNews.com

Автомобилът с Алберт Попов пропада в пропаст, скиорът е в болница

Треньорът на националите ни по ски Драго Грубелник е загинал в тежката катастрофа в Зьолден, Австрия. Това съобщи австрийската национална телевизия ORF. И уточни, че той е бил в много тежко състояние след инцидента и не е успял да се пребори за живота си. 

"Стандарт" се добра до 100% информация, че Алберт Попов е със счупен глезен и счупена скула, както и с множество натъртвания. За другия треньор, пострадал в катастрофата, няма конкретна информация.

По-рано днес стана ясно, че финалистът в класацията на "Стандарт" "Спортните чудеса на България" до 23 години е станал жертва на пътен инцидент, при който автомобилът, с който е пътувал, е паднал в пропаст при спускане по стръмен склон.

Скиорът е пътувал в превозното средство заедно с треньорите на националния отбор Драго Грубелник и Митко Христов, с които са се връщали от занимание в комплекса Зьолден, където по традиция всяка година се открива ски-сезонът за Световната купа.

Попов веднага е бил откаран в университетската болница в намиращия се наблизо Инсбрук.

Двамата треньори са били транспортирани в клиника в Германия. Те са пострадали по-тежко, докато Алберт е извадил късмет.

Последният постинг на страницата на таланта във Фейсбук от Флатах беше посветен на френските атентатите и с лого "Моля се за Париж". Той е и един от събралите най-много гласове в кампанията на "Стандарт" за младите шампиони, която цели популяризиране на спорта сред децата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай