Оперирали отец Иван, състоянието му остава тежко

Оперирали отец Иван, състоянието му остава тежко | StandartNews.com

Пловдив. Тази нощ отец Иван е бил опериран по спешност. Неговото общо състояние остава тежко, но няма опасност за живота му, съобщи д-р Николай Харалампиев от Клиниката по травматология и ортопедия към пловдивската университетска болница „Св. Георги", цитиран от "Дарик".

Свещеникът от Нови Хан е претърпял сложна операция на дясното бедро, която продължила близо три часа и половина. Лекарите са му поставили титаниев застопоряващ пирон в едното бедро.

Отец Иван, който катастрофира край Пловдив снощи, е бил приет в болницата с травма на главата, гръдния кош. Той има счупена на 2 места бедрена кост и тежка травма на меките тъкани на крака. Медиците обясняват още, че е загубил около 3 литра кръв.

Лечението на добрия старец в клиниката ще продължи близо 10 дни. Той ще мине рехабилитация и ще се наложи да ходи с патерици. Възстановителният период ще продължи между четири и шест месеца, стана ясно от думите на д-р Харалампиев.

Отец Иван разказа пред журналисти, че видял иконите на Света Богородица и Света Петка край него след пътния инцидент. Той смята, че именно те са му помогнали да остане жив след катастрофата. Свещеникът излетял през предното стъкло от удара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай