Опасни връзки в Бъкингам: Има ли секс записи с херцога на Йорк

Скандалът с принц Андрю и еротичните робини на Джефри Епстийн завинаги ще преследва кралската фамилия

Опасни връзки в Бъкингам: Има ли секс записи с херцога на Йорк | StandartNews.com

Скандалът с принц Андрю, който избухна заради  бизнес връзките му със самоубилия се сексуален маниак Джефри Епстийн, завинаги ще преследва британската кралска фамилия. В това е убеден принц Уилям, след като бяха разкрити нови шокиращи подробности за педофилските афери на покойния милионер. Преди дни беше потвърдено, че името на херцога на Йорк присъства в съдебните документи по делото. Засега обаче крал Чарлз III отказва да предприеме действия срещу брат си. Това предизвиква недоволство на Острова, където масово се говори за необходимостта от полицейско разследване срещу по-малкия син на покойната кралица Елизабет II. От съответните британски институции обаче заявиха, че за момента нямат основание да се захванат със случая.

Според най-новите разсекретени документи съществуват секс записи, направени от самия Епстийн. Главни герои във вероятното порно са изявени личности, сред които принц Андрю, Бил Клинтън и Ричард Брансън. Твърдението е на Сара Рансъм, която твърди, че е била сред жертвите на Епстийн. Тя обвинява още Доналд Тръмп, че е правил секс с нейна приятелка в дома на Епстийн в Ню Йорк. Именно това неназовано момиче е било снимано и в еротичните сцени с Андрю, Кринтън и Брансън, категорична е Сара Рансъм. Но доказателства за съществуването на въпросния видео материал липсват.

Бившият иконом в дома на Епстийн във Флорида Хуан Алеси твърди, че Андрю е прекарвал седмици наред в имението и винаги се е възползвал от масажите със щастлив край, осигурявани от секс робините на Епстийн. Той се настанявал в стаята за гости, наречена „синята стая“, която била резервирана за международите нерези, между които е и Доналд Тръмп. От документите още става ясно, че Андрю е обвиняван от Йохана Сьоберг – принцът докоснал гърдите й, докато седял на дивана в апартамента на Джефри Епстийн в Манхатън през 2001 година. Сред най-смразяващите твърдения е, че Андрю е участвал в оргия с непълнолетни в дома на Епстийн. Момиче е било принудено от Епстийн да даде на кралския син всичко, което Андрю пожелае, а местата, където се е случило предполагаемото насилие, са Лондон, Ню Йорк и Литъл Сейнт Джеймс, карибския остров на Епстийн.

Новите документи вдигат завесата за още подробности, свързани с Вирджиния Джуфре, която обвини принца, че я е изнасилил, когато е била на 17. Нейните показания под клетва разкриват колко й е било платено за нежелания секс с аристократа. „Получих 15 000 долара. Не знам какъв е еквивалентът в британски паунди“, казва Джуфре. Тя беше попитана от адвокат дали е платила данък върху сумата, на което отговори с „не“. 

Бившият защитник на Джефри Епстийн - Алън Дершовиц, пък подозира, че принц Андрю е бил притиснат от майка си, кралица Елизабет II, да потърси споразумение с Джуфре. Дершовиц смята, че херцогът на Йорк е направил ужасна грешка, като е платил луди пари за извънсъдебно споразумение. „Ако се беше борил, щеше да спечели – вярвам, че делото щеше да бъде отхвърлено на различни основания. Но той не искаше да даде показания или хората около него не искаха това да се случи. И тук не става дума за конкретната вина, а за това, което можеше да изплува на повърхността покрай нея. Ако приемем, че всичко, което казват за принц Андрю е вярно, не бива да забравяме, че въпросната Джуфре се е хвалила на приятелите си с получените милиони. Жал ми е за него“, коментира Алън Дершовиц.  

Заради скандала кралското семейство е подложено на безпрецедентен натиск. „Крал Чарлз III направи грешка, като покани принц Андрю в Сандрингам на Коледа“, казва експертът Чарлз Рей. И добавя: „Андрю не може да представлява никоя от благотворителните организации, нито пък може да изпълнява служебните си функции. Той е сам в своята резиденция с 30 стаи, чиито харчове плаща  Чарлз. Но кралят едва ли има намерение да харчи пари за частната охрана на брат си, която струва три милиона паунда годишно".

Визитата на Андрю в Сандригам за Коледа не се е харесала и на принц Уилям. „The Daily Beast“ цитира свои източници, според които е възникнало напрежение между краля и по-големия му син. „Всички знаят, че има още много неща, които могат да излязат наяве срещу Андрю. Ето защо Уилям беше толкова ужасен от снизходителността, проявена към него на Коледа. Той е напълно объркан от стратегията на баща си“, коментира източникът. На въпроса дали принц Уилям се е изправил срещу баща си, следва отговорът: „Семейната динамика не работи така. Чарлз е кралят, така че Уилям трябва да се съгласи с това. Но не е нужно да го харесва.“

Колкото и бомбастични да са обвиненията, изглежда Андрю ще запази кралските си титли, най-вече защото Чарлз III няма властта да ги премахне. Източник от Бъкингамския дворец потвърди пред „Bazaar“, че няма да има промяна в статута на Андрю: „Той остава неработещ член на семейството.“ След като вече беше лишен от почетните си военни звания, Андрю остана и без правото да бъде назоваван с HRH – Негово кралско височество. Да е принц и херцог на Йорк му е дадено по рождение – като син на Елизабет и Филип. Да го лиши от тази привилегия на кръвта, може само британското правителство.

Защо обаче няма официален коментар от Бъкингам? Дворецът вероятно ще замълчи. Причината - Андрю вече не е активен член на кралското семейство, коментира Ингрид Сюърд. Преди да разсекретят коментираните документи, от службите на Чарлз нарекоха обвиненията „неверни“. „Тогава решиха, че бурята ги е подминала и че докато не се промени нещо съществено, те ще продължат напред – ще им бъде трудно, ще им бъде неудобно, но няма да има повече щети“, е мнението на кралският кореспондент на „Newsweek“ Джак Ройстън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай