Октай Енимехмедов: Не съм искал да убивам Доган

Подсъдимият е оставил предсмъртно писмо до своята майка

Октай Енимехмедов: Не съм искал да убивам Доган | StandartNews.com

София. „Не съм искал и съм нямал умисъл да убивам Ахмед Доган. Не съм отишъл на конференцията с тази цел да умъртвявам Ахмед Доган. Исках по този начин да изразя своето гражданско недоволство от него". Това заяви нападателят на Ахмед Доган Октай Енимехмедов. Неговото първо интервю от затвора бе за предаването на Сашо Диков по Нова.

Енимехмедов обясни още, че се е съгласил да говори публично, за да проведе диалог с политиците в страната, но бе категоричен, че не иска да говори за себе си.

"Имат за цел да ме представят като престъпник. Вярно е, че съм извършвал нарушения преди, но съм си поел отговорността, като бивш боксьор съм бил в среди на спортисти", продължи Енимехмедов.

От интервюто на Октай стана ясно още, че бившият лидер на ДПС е изневерил на своите убеждения.
„Ахмед Доган е философ, той е идеолог, той е изградил прехода. Той е философ, но какво е развитието на българските турци. 20 години са били изолирани. Целта е била той да трупа гласове на тяхна сметка, те са държани невежи, каза подсъдимият Енимехмедов.

"Доган е изневерил на своите убеждения, на идеалите си. Сигурен съм, че не е същия човек, който е бил преди. Той за пореден път призна, че негов идеал за политик е Левски", обясни още той.

„Надявам се съдът да бъде обективен, имайки предвид, че в момента им се предоставя възможност да покажат върховенството на закона в най-чистата му форма". Това каза нападателят на Доган по повод развитието на делото срещу него.

Енимехмедов обясни, че Ахмед Доган проявява неуважение, като за втори път не се появява на делото в съда. "Възможно е да е болен, но е възможно и да проявява неуважение", уточни той.

На въпрос какво би казал на Доган, Октай отговори: "Аз каквото имам да му кажа на Доган, ще му го кажа в съда. Но определено има нещо, което искам да му кажа. Както и на Лютви Местан има какво да кажа".

Нападателят на Ахмед Доган сподели, че е оставил предсмъртно писмо до майка си, но не пожела да каже подробности, защото това е нещо много лично.

Стандарт нюз припомня, че Октай Енимехмедов се опита да стреля с газов пистолет по Ахмед Доган на 19 януари по време на конференцията на ДПС в НДК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай