Около 70 души от от бургаската корабостроителница на протест

Около 70 души от от бургаската корабостроителница на протест | StandartNews.com

Бургас. Незаконно уволнените работници от Бургаската корабостроителница се събраха вчера на трети пореден протест в центъра на града. Близо половината от 150-те съкратени блокираха възловото кръстовище до старата поща.

Протестиращите вдигаха обсадата само за да пропускат автобуси на градския транспорт. Точно месец след уволненията, ръководството все още не е изплатила дължимите им заплати, нито обезщетения. Ден преди Коледа работниците получиха само септемврийските си заплати.

"Ще продължим да протестираме, защото живеем буквално на мускули. Нека работодателите изпълнят законните си задължения и да ни изплатят изработените заплати", заявиха протестиращите. Ръководството на Бургаски корабостроителници дължи по две заплати на всички 150 души за тази година и по още между 4 и 6 трудови възнаграждения за 2010 година.

Дали ще продължат блокадите по пътищата в Бургас, уволнените ще решат в понеделник, когато е насрочена втора среща с изпълнителния директор на фалиралото предприятие Деян Маринов.

Междувременно сред работниците плъзна слух, че близо 30 души от тях са били отново назначени на работа в края на миналата седмица. Те обаче подписвали договорите си с нова фирма. "Чуваме оттук-оттам само слухове. Със сигурност някои от колегите ни са били поканени отново на работа, но колко са те, нямаме никаква представа. Надяваме се в понеделник да получим отговор на всички въпроси", заяви бившият търговски директор на корабостроителницата Веселин Кабов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай