Одитори на БНБ са обвиняеми заради КТБ

Одитори на БНБ са обвиняеми заради КТБ | StandartNews.com

Служителите на Специализирана служба за вътрешен одит на КТБ са привлечени като обвиняеми. Това каза по време на заседание на Временната анкетна комисия, разследваща случая "КТБ" председателят на комисията Десислава Атанасова, предаде "Фокус".

Тя посочи, че от синдиците на КТБ е станало ясно, че документите, свързани с исканите от комисията сведения, са предадени и се намират в Софийска градска прокуратура.

"Готви се компютърна експертиза за информация на досъдебното производство. Пристигнало е писмо от синдиците на КТБ във връзка с всички указания, отправени към квесторите на КТБ, както и всички въпроси, задавани от квесторите към Фонда за гарантиране на вземанията и БНБ. Пристигнало е и писмо от Нели Кордовска. Тя е представила болничен на нашата комисия, че не може да се яви с приложения на кореспонденция между квесторите на КТБ, Фонда и БНБ", обясни още Десислава Атанасова.

Именно тя е разрешила от името на Фонда за гарантиране на влоговете да бъдат променени условията по договорите на 1000 депозанти в обявената в несъстоятелност Корпоративна търговска банка, за да получат по 100 хил. евро обезщетения, на каквито не са имали право.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай