Очилата на Вълка (СНИМКИ)

Лео ди Каприо наложи модата в очилата още в "Авиаторът"

Очилата на Вълка (СНИМКИ) | StandartNews.com

Лео ди Каприо преди време закодира металния блясък в модата на очилата. Не е тайна за никого, че стайлингът в жанра е освободен от протокола и се носят всевъзможни рамки, както при диоптричните, така и при слънчевите - от най-неприлично пъстрите и зрелищните до твърдо сдържаните и дискретно дистанциращите. Сега обаче отново много нашумяват сиво-петролено-стоманените модели - те са между любимите аксесоари на Вълка от Уолстрийт.

 


Важното е да не забравяме ясните и прости правила на елегантността. Ако сте с дрехи, решени в черно-бялата гама, в нея трябва да бъдат и рамките на вашите очила. Всекидневните облекла пасват със спортните елементи, официалните - с луксозната визия. Екстравагантните одежди вече като че ли са невъзможни без толкова култовия метал. Той е буквално навсякъде - от ризите и топовете до макияжа и дългите секси чорапи.

 


Тенденциите в дизайна на очилата следват и дописват миналогодишните. Все така изкушаващи са ретро визиите - котешки с по-плътна рамка, уейфеър, "бъбрек" с над 10 разновидности или още авиатор (отново по Лео). Типът "маска" и "пеперуда" без проблеми издържат на конкуренцията. Има тотално завръщане към кръглите, елипсовидните и правоъгълните форми. "Нова разработка е комбинацията от ретро-котешка и кръг. Специално дизайнерско решение е част от рамката на някои модели да е подвижна - с две лица в различен цвят. Орнаментите носят привкуса на разточително удоволствие. Използва се релефна текстура по изцяло нова технология. Световен тренд при слънчевите очила е огледалното цветно покритие. То смело навлиза при всички коментирани типажи. Палитрата е тип хамелеон в преобладаващо червено, жълто, зелено, лилаво, оранжево, три-четири нюанса синьо, златно... Под различен ъгъл в тях се виждат и нюансите на дъгата. Дуетите между багрите понякога преминават в трио и дори в квартет. Рамките най-често са от максимално олекотена пластмаса, като се изключат металните и бъбрековидните. Стъклата на моделите срещу слънце не бива да пречупват светлината, трябва да се търсят онези очила, чиито пропускливост и контраст на образа са възможно най-удобни за окото. Поляризацията увеличава комфорта при носене и най-вече при шофиране.

 

Българската публика вече не се впечатлява от световната практика да се изработват очила със стандартни размери", коментира експертът Павел Цветков.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай