ОБЗОР: Сираците на МВР отиват в Лувъра

ОБЗОР: Сираците на МВР отиват в Лувъра | StandartNews.com

"Стандарт" показва на децата Чудесата на България в Париж

126 деца на загинали полицаи ще видят Лувъра догодина, точно когато в него ще бъдат изложени част от Чудесата на България. Тази изненада поднесе на сираците на МВР главният редактор на в. "Стандарт" Славка Бозукова. За 11-та поредна година любимият вестник е спонсор и основен медиен партньор на кампанията на МВР за подпомагане на децата на загинали служители от системата на Министерство на вътрешните работи.

Всяко от 126-те деца получи за Коледа ваучери на обща стойност 550 лева, както и сумата от 250 лева. Освен вътрешния министър Веселин Вучков основните спомоществователи на кампанията също отправиха към децата пожелания за весели и щастливи празници и ги зарадваха с много подаръци и изненади. От името на "Технополис", "Практикер" и присъединилите се към кампанията техни търговски партньори председателят на Съвета на директорите на "Видеолукс Холдинг" Тодор Белчев дари на 126-те деца ваучери на стойност 400 лева за пазаруване във всички магазини на веригата в страната. Ваучери на стойност 150 лева за пазаруване във всички магазини на "Билла" в страната децата получиха от Николай Петров, изпълнителен директор на "Билла - България" ЕООД. От главния редактор на в. "Стандарт" Славка Бозукова всяко дете получи книгата "100 причини да се гордеем, че сме Българи". Именно тогава тя поднесе и още една изненада за децата - догодина те ще могат да посетят Лувъра в Париж, точно когато в него ще бъдат изложени част от Чудесата на България. Г-жа Бозукова представи и специално изработения за Коледна кампания 2014 видеоклип.

България има нужда от доброта

Славка Бозукова, главен редактор на в. "Стандарт"

Радвам се, че тази година кампанията стартира именно от Академията на МВР, където са учили родителите на всички 126 деца. Именно тук те са се научили на чест, достойнство и са осъществили една своя мечта, а тя е да бъдат на страната на доброто. Днес България повече от всякога има нужда от Доброто. Висшата школа на МВР е избор на хората, за които думите доблест и отговорност са изпълнени със смисъл. Смисъл и гордост, каквито носят и Чудесата на България. Затова с радост ще ви съобщя, че с подкрепата на МВР следващата година всички деца на загинали служители ще пътуват до Париж, до Лувъра, където за първи път се представя българска изложба - Чудесата на траките.

Подаваме ръка на всяко дете

Веселин Вучков, министър на вътрешните работи

Кампанията за подпомагане на децата на загина служители е инициатива, с която искаме да подадем ръка на всяко хлапе. По този начин още веднъж засвидетелстваме убеждението, че техните родители са изпълнявали обществен дълг. Инициативата не е отскоро и вече немалка част от децата на загиналите наши колеги са част от редовете на българската полиция и пожарна. Радостен съм, че сред вас има и редовни курсанти в Академията на МВР. Това доказва вярата ви, че професията, която са избрали навремето вашите родители, е благородна.

Специален жест към децата направиха и курсантите от Академията - те ги зарадваха с базар на сладки изкушения. Възпитаниците на полицейската академия събраха и дарения в размер на 1100 лева, които ще бъдат преведени по сметката на Националната благотворителна кампания. С дарение се включиха и представители на дружество "Традиция".

От Центъра за бойна подготовка и спорт пък бяха подготвили демонстрация на майсторски изпълнения и ключови техники за самоотбрана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай