Обявяват причините за смъртта на бебето в Тетевен

Обявяват причините за смъртта на бебето в Тетевен | StandartNews.com

Резултатите от медицинския одит, извършен в болницата в Тетевен след смъртта на бебе, стават ясни днес. Родителите обвиняват за инцидента завеждащия на родилното отделение д-р Нина Байчева, която е израждала детето на 22 април тази година.

Вчера здравният министър Москов разпореди екип на центъра за спешна медицинска помощ в Ловеч да бъде командирован във филиала в Тетевен, за оказване на медицинска помощ и при необходимост за транспортиране на бременни, родилки и гинекологично болни в Ловеч, Троян и Луковит.

В момента родилното отделение в болницата на практика не работи заради липса на медицински специалисти. Завеждащият отделението д-р Нина Байчева и д-р Михаил Миков подадоха молби за напускане след скандала с роденото на 22 април бебе в тетевенската болница, което два дни по-късно е починало в болницата в Плевен.

Според експертизата смъртта е настъпила вследствие на травми, получени при раждането. Окръжната прокуратура в Ловеч започна следствени действия, след като Районната прокуратура в Тетевен образува преписка, според която има данни за извършено престъпление, свързано с професионална небрежност от страна на медицинско лице.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай