Петък,

Обрат във времето! Чаканата новина

От: Редактор -
2471
Обрат във времето! Чаканата новина
A
A
A

В следващите дни предстои осезаемо затопляне. Студът, който нахлуваше от североизток, ще отстъпи пред топли средиземноморски въздушни маси, с които температурите ще догонят обичайните пролетни нива.

Посрещаме съботния ден с минимална облачност в източната половина на страната и с разкъсващи се облаци на запад. Именно там в часовете следобед и вечерта около планините ще има слаби валежи. Ще е почти тихо, с дневни температури от 17 до 22-23 градуса.

В неделя температурите слабо ще се понижат в районите с валежи. Вятърът ще е южен с по-силни пориви по планините. Облаците над страната ще са повече и условия за валежи в хода на денонощието, освен в Западна, ще има и в някои райони на Централна България, предаде Нова тв. 

В началото на следващата седмица страната ни ще попадне в периферията на средиземноморски циклон. Облачността ще е динамична – в понеделник и вторник по-често значителна, а от средата до края на седмицата – предимно гръмотевична с локални временно интензивни валежи следобед и вечерта. Повишава се рискът от градушки.

През целия период температурите ще останат пролетни със стойности около и над 20 градуса, в определени райони около и малко над 25 градуса. София е сред традиционно хладните части на страната. Температурата в столицата ще се колебае около 20 градуса.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com