Обискират бизнессградата, в която се помещават КТБ и TV7

Обискират бизнессградата, в която се помещават КТБ и TV7 | StandartNews.com

София. Спецакция в бизнессградата на "Цар Борис III", където се помещават TV7, News7 и офиси от Корпоративна търговска банка е започнала след 10.30 часа, съобщи БНР. Операцията била по сигнал на "Протестна мрежа".

Проверява се всеки, който влиза и излиза в постройката. Гледа се за флашки и дискове, които могат да са носители на документация.

Над 50 прокурори, следователи и полицаи участват в обиските в сградата на "Цар Борис III" 159 в столицата, съобщи и БГНЕС. Прокурорите извъшват проверка, а служители на МВР оказват съдействие.

От ръководството на TV7 категорично отрекоха, че се извършват обиски в офисите на телевизията.

"Нормалният телевизионен процес продължава. Всички предавания се излъчват по план, екипът работи в обичайния си график", съобщиха официално от медията.

По-късно от управителния съвет на Корпоративна търговска банка АД заявиха, че: "Банката не е обект на проверки и помещения на банката не са обект на претърсване и изземане, каквито неверни твърдения се излъчват в публичното пространство. Очакваме Прокуратурата незабавно да информира медиите и обществеността, че предприетите процесуално-следствени действия не са насочени срещу Корпоративна търговска банка АД".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай