Неделя,

Няма конкретна заплаха от терористичен акт у нас

От: Администратор -
1159
Няма конкретна заплаха от терористичен акт у нас
A
A
A

Към момента няма данни, които да посочват конкретна заплаха за извършване на терористичен акт на територията на България. Около това се обединиха българските власти на заседание на консултативната група по противодействие на тероризма към Съвета по сигурността при Министерския съвет.

 Заседанието се проведе днес в Министерството на вътрешните работи, съобщиха силовото ведомство. Въпреки това, поради усложнената ситуация в Европа и в страните от Балканския регион, се запазват предприетите към момента мерки за сигурност на територията на страната. Същевременно службите за сигурност ще продължат активно да наблюдават и анализират състоянието на средата за сигурност, съобщава БГНЕС.

В заседанието участваха представители на МВР, Държавна агенция „Разузнаване", ДАНС, МВнР, Министерството на отбраната, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, както и секретарят на Съвета по сигурността при Министерския съвет. В хода на заседанието е обсъдена ситуацията в Европа и региона на Балканите, включително и в контекста на извършения в Ница терористичен акт.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички