Няма милост! 4 пъти ретрограден Меркурий

Новата 2022 година носи поредица от промени и неочаквани събития

Няма милост! 4 пъти ретрограден Меркурий | StandartNews.com

Новата 2022 година носи поредица от промени и неочаквани събития, които осезаемо ще почувстваме още през февруари и март. Правилата, законите, обичаите, традициите неусетно ще се изменят, а животът на всеки един от нас ще поеме в друга посока, различна от досегашната. Ще се промени общественият статус, финансовото положения, едни ще сменят работата, други – партньора си, трети ще заживеят по нов начин.

За всичко това са виновни две планети, които ще разбъркат житейската ни координатна система. Едната е Сатурн – планетата на самодисциплината, порядъка, ограниченията, съвестта, властта и времето. Другата е Уран. Тя отговаря за бъдещето и носи промените и неочакваните събития.

Двете най-важни планети, на които е подвластна 2022 година, ще водят цяла година епична битка между новото и старото, през което време всички ще чувстваме вътрешно напрежение и съпротивление   нито ще искаме да се разделяме със старото, нито ще приемаме лесно новото.

Битката така и няма да се реши през 2022 година, развръзката ще дойде през 2023.

Нервността и външните турбуленции ще карат хората да се концентрират върху собствената си съдба. Ще се активизират контакти, преговори, любовта и творчеството.

Тежките периоди на вътрешна равносметка ще са в коридорите на затъмненията, както обикновено.

През 2022 година ще има 4 затъмнения.

Първото е слънчево – на 30.04.2022. Труден период се задава до 16 май, когато идва и лунното.

Следващият коридор е между слънчевото затъмнение вечерта преди Димитровден - на 25 октомври 2022, което ще продължи до Архангеловден - 08 ноември 2022 година, когато ще е второто лунно затъмнение.

Затъмненията не са повече от обичайното, но не така стои въпросът с ретроградния Меркурий. Той ще се връща цели 4 пъти, което е своеобразен рекорд.

Ето и периодите:

  • От 14 януари до 4 февруари
  • От 10 май до 3 юни
  • От 10 септември до 2 октомври
  • От 29 декември до 18 януари 2023 г.

Независимо, че Меркурий тръгва наопаки още след две седмици, периодът няма да е толкова зле. Причината – Венера е ретроградна от 19 декември почти до края на януари. И ако не ви върви в работата, то в личния живот имате големи шансове да компенсирате несгодите. Очаквайте срещи с хора от миналото, с които ще имате възможност да преосмислите минали събития.

Живейте активно, радвайте се на живота, най-трудният период през годината идва чак в последните 2 месеца. Тогава е ретрограден Марс и ще усетите с пълна сила как промените може да създават препятствия.

С две думи – чака ни шеметна, изпълнена с неоачаквани обрати година. И все пак числото й е шестица, което няма как да донесе нещастия. Все пак това е числото на любовта и хармонията. Така че - не се отчайвайте, важното е да сте готови за промените.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай