Няма край. Опасна жега и в сряда

Слънчево и горещо ще бъде и на Балканите

Няма край. Опасна жега и в сряда | StandartNews.com

Опасна жега и в сряда, прогнозираха метеоролозите.

Слънчево и горещо ще бъде и на Балканите. Краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици, ще има след обяд в южната половина от полуострова.

Слабо захлаждане се очаква в близките дни, на места със следобедни превалявания и гръмотевици. Предупреждение за проливни валежи и силни гръмотевични бури е обявено утре в областите Благоевград и Смолян. Ще се задържи и опасно горещо в почти цялата страна, с изключение на Черноморието.

Температурите ще са малко по-ниски, в сравнение с днес, между 33° и 39°. Отново ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Около и след обяд ще има райони с валежи и гръмотевици, главно в Южна България, по-интензивни в югозападните райони от страната. Има условия и за градушки.

За пореден ден опасността от възникване на пожари остава голяма, в по-голямата част от страната от двете най-високи степени на риск – много висок и eкстремален, областите в оранжево и червено.

По Черноморието също ще е предимно слънчево. Ще има и временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 29° и 32°. Температурата на морската вода е 26°-27°.

В планините преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста, над масивите в Южна България и купесто-дъждовна облачност и там ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. В Рило-Родопската област ще има локални значителни валежи. Ще духа предимно умерен вятър от север.

У нас, в дните до края на седмицата температурите още ще се понижат, максималните ще са между 30° и 35°, по Черноморието – между 26°и 29°. Ще преобладава слънчево време, с повече облаци, следобедни превалявания и гръмотевици в югозападните райони от страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай