НСО скара ГЕРБ и реформатори

НСО скара ГЕРБ и реформатори | StandartNews.com

Законът за Националната служба за охрана скара ГЕРБ и реформаторите. Председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов отказа да коментира дали има служители от НСО, които са изпращани да купуват кисело мляко от охраняваните лица. Твърдението направи по-рано през деня Радан Кънев от Реформаторския блок.

"Не искам да слизам на нивото на някакво махленско говорене. Приляга ли ми да говоря за един гард дали е отишъл да купува кисело мляко!?", попита риторично Цветанов.

"Аз смятам, че политиката в България трябва да бъде изведена на едно по-високо ниво. Не може да се държим като на някаква махленска седянка и не може да превръщаме парламента в някакъв повод за провокационни теми, които могат да бъдат вкарани в обществото", коментира още Цветанов. "В България няма повече от 12 души, които трябва да бъдат охранявани от НСО", направи сметка в кулоарите на парламента лидерът на ДСБ Радан Кънев.

"Аз нямам нужда от НСО, но естествено, че премиерът и вътрешният министър имат. Тези великолепно подготвени хора - 1200 души, които работят в НСО - може би едни от най-добрите професионалисти в държавата, трябва да бъдат насочени към сигурността на всеки български гражданин, а не към сигурността на шепа лица. Да бъдат насочени към борбата с тероризма, към националната сигурност. Можем да направим конкретни промени, но в момента това е на фаза политически разговор, не сме стигнали до първо четене и е достатъчно рано, за да можем да обсъдим имаме ли нужда да харчим 40 млн. и да охраняваме толкова много лица", добави Кънев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай