Ново чудо в света! Още по-висока статуя на Христос

Новата 43-метрова статуя бе официално завършена на 22 април

Ново чудо в света! Още по-висока статуя на Христос | StandartNews.com

Христос Спасителят в Рио де Жанейро вече не е най-високата статуя на Исус в Бразилия. Христос Защитникът в Енкантадо й отнема първото място, съобщава T+L.

Новата 43-метрова статуя бе официално завършена на 22 април. Та се намира в Рио Гранде до Сул, на около 1 570 югозападно от Христос Спасителя в Рио на върха на планината Корковадо, допълва profit.bg.

Въпреки че новата статуя, изградена от Associação Amigos de Cristo (Асоциация на приятелите на Христос) е завършена, тя няма да бъде отворена за посетители до първата половина на 2023 г., тъй като туристическият комплекс все още е в процес на изграждане.

Проектирана от скулптора Дженезио Гомес Моура и неговия син Маркус Моура, статуята има една уникална характеристика. Асансьор води до "сърцето" на статуята на около 34 метра височина.

„Това ще бъде стъклен отвор, през който хората ще могат да заснемат долината“, казва главният надзорник на проекта Артур Лопес де Соуза.

Без да се вземат предвид пиедесталите, Христос Защитникът е най-високата статуя на Спасителя в света със своите 37.5 метра. Полският Христос Кралят и Кристо де Ла Конкордия в Боливия са високи 33 метра. Христос Спасителят в Рио се издига на 30 метра над земята без 8-метровия му пиедестал.

Въпреки това, като се имат предвид пиедесталите, Христос Защитникът в Енкантадо е третият по височина.

Още докато се строеше, 1700-тонната статуя с размах на ръцете от 39 метра се превърна в популярна атракция, като повече от 37 500 души наблюдаваха изграждането й по време на обиколки с екскурзовод, предлагани през уикендите и празниците срещу 20 бразилски реала (около 4 долара).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай