Новият албум на АBBA излезе! Ето отзивите

Фенове и критика са на разнопосочни мнения

Новият албум на АBBA излезе! Ето отзивите | StandartNews.com

Шведските поп легенди АББА се завърнаха днес с нов албум след 40-годишна пауза. Завръщането им очарова милионите им фенове, но остави критиката донякъде разделена, предаде Франс прес.

След години на спекулации вестта, че АББА се завръщат с нов албум и виртуално шоу, което ще се състои в Лондон догодина, дойде в началото на септември.

Съставен от десет песни, "Voyage" е ясен с едно -  ще чуем да пеят днешните АББА и те са тези, които ще командват движенията на "АББАтарите".

Този проект е в партньорство с компания за специални ефекти на бащата на "Междузвездни войни" Джордж Лукас - често забавян от технически трудности, а след това и от Ковид - се ражда идеята да правят музика заедно.

Албумът е достъпен от полунощ местно време във всички страни по света.

Неизбежно е, целият свят ще започне да српавнява. 

"Не е нужно да доказваме нищо. Какво можем да направим, ако хората си мислят, че преди сме били по-добри?", заяви Бени Андершон в интервю за шведския всекидневник "Дагенс нюхетер". "Ако не беше достатъчно добро, нямаше да го направим", допълни той.

"Ролинг стоун" приветстват успешното завръщане, което си е "заслужавало чакането". Други като в. "Гардиън" "попарват" възторга с жестокото "Не, благодаря за музиката", използвайки фраза от един от хитовете на групата. Мнозина обаче са съгласни за неравномерното ниво на албума.

В социалните мрежи феновете масово споделят възторга си. "Това е звукът на АББА, но той не е носталгичен, не е "заседнал" в миналото. Той отговаря на това, което са днес", казва ентусиазираният фен Петер Палмквист от Швеция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай