Нови разкрития за погребението Елизабет II

Най-дълго управлявалият британски монарх почина на 96-годишна възраст на 8 септември

Нови разкрития за погребението Елизабет II | StandartNews.com

Британското правителство похарчило близо 162 млн. паунда за погребението на кралица Елизабет II и свързаните с него събития, информира Reuters.

Приоритет на правителството бе събитията да протичат гладко, достойно и в същото време с гарантирана безопасност и сигурност за обществото. Това заяви главният секретар на Министерството на финансите Джон Глен, предаде news.bg.

Поради тази причина най-големите разходи са направени именно в Министерството на вътрешните работи, което отговаря за полицията и националната сигурност - 73,7 милиона паунда.

Според лондонската полиция погребението е било най-голямото полицейско събитие в историята на Великобритания, на което са присъствали високопоставени лица от цял свят.

След като най-дълго управлявалият британски монарх почина на 96-годишна възраст на 8 септември, страната влезе в 10-дневен национален траур, който завърши с погребението на кралица Елизабет II на 19 септември.

През това време ковчегът на Елизабет лежеше в единбургската катедрала, преди да бъде преместен в Лондон, където около 250 000 души чакаха часове на опашка, за да минат покрай ковчега й в Уестминстър Хол по време на погребението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай