Нова мода - куче корги като на Елизабет. Цената му умопомрачителна

Алчни търговци здраво пържат желаещите да се сдобият с домашен любимец от кралската порода

Нова мода - куче корги като на Елизабет. Цената му умопомрачителна | StandartNews.com

С пълен неуспех и на косъм от физически сблъсък е завършил първият опит на светския лъв Евгени Минчев да се сдобие с домашен любимец, разказа близък авер на паркетния лъв, пише Lupa.bg. Лордът решил най-после да се пробва да отглежда кученце, но алчни търговци се опитали здраво да го "изпържат" с цената и му поискали умопомрачителните 6000 лева за пес от породата корги.

Цената на малките симпатични кученца скочи драстично след смъртта на британската кралица Елизабет Втора. Това беше любимата порода на покойния монарх и де що има милионерски любовници и фолкпевици у нас се опитват да се сдобие с тях в последните седмици.

Песчетата се търгуваха по 1000-1500 лева доскоро, обаче сега вървят между 5 и 10 бона. Евгени Минчев посетил бутиков зоомагазин на любимата си улица "Витошка" и бил зарадван с новината, че може да си поръча животно директно от лицензиран развъдник в Англия.

Всичко минавало миролюбиво, докато му назовали цената - 3000 евро без транспортните разходи. "Нагли, селски боклуци. Довчера са пасли кравите на село, днес се опитват да правят спекула с кралски породи", побеснял лордът. По-късно споделил, че едва се е въздържал от физическа саморазправа с хитрите търговци.

Близки до Минчев се чудят с кой акъл изобщо се е повел по модата да си взима корги. Хроникьорът е известен с неприязънта си към животните, които намира за шумни и мръсни. Специално кучетата Евгени обикновено нарича "лайняни песове", така че явно не му е писано да се сдобие с такова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай