НКЖИ част от Европейска инфраструктура за пространствена информация

НКЖИ част от Европейска инфраструктура за пространствена информация | StandartNews.com

София. Национална компания „Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) се присъединява към Европейската инфраструктура за пространствена информация, съобщиха от компанията.

В Гранд хотел София се проведе конференция относно изпълнението на проект "Подобряване обслужването на гражданите и бизнеса в МТИСТ чрез развитие на електронното управление в областта на пространствените данни и услуги".

Инж. Ерол Мустафов, ръководител звено ГИС, взе участие с презентацията на тема „Внедрена Географска информационна система в НКЖИ". Инж. Мустафов презентира цялостния процес на изработване на географската информационна система от създаването й до въвеждане в реална експлоатация.

ДП НКЖИ като пряк ползвател на проект "Подобряване обслужването на гражданите и бизнеса в МТИСТ чрез развитие на електронното управление в областта на пространствените данни и услуги" ще има възможност за връзка с „Национален електронен портал за достъп до геопространствени данни", който предстои да бъден изграден. По този начин данните от Географската информационна система на НКЖИ ще бъдат налични в националния електронен портал, който в бъдеще ще има свързаност с портала на Европейската комисия и ще бъде част от европейската инфраструктура за пространствена информация.

Проектът се осъществява със съфинансиране от Европейския социален фонд, чрез Оперативна програма „Административен капацитет". Бенефициент по проекта и организатор на конференцията е МТИТС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай