Нищо излишно: носи само дрехите, които обичаш

Кръговата мода предлага ново и удобно решение

Нищо излишно: носи само дрехите, които обичаш | StandartNews.com

Нищо излишно: носи само дрехите, които обичаш

Да освободиш и подредиш пространството, в което живееш, не само повишава качеството на живот, но често е първа стъпка от мечтана промяна. Когато броят на вещите е сведен до най-любимите и най-необходимите, сме по-фокусирани и мотивирани. Това важи с особена сила за гардероба. Дрехите, които носим отдавна са повече от функционална необходимост. Те маркират различни етапи от живота ни, изразяват стила ни, отношението ни към света, умението ни да общуваме без думи. Дрехите се променят заедно с нас. А това неизменно води до натрупването им в гардероба.

Как да оптимизирате пространството си

Тук идва моментът с разчистването. И с отлагането. Сортирането на дрехите, които вече не носиш е забавната част, но как да се разделиш с тях по устойчив начин? Превръщането им в част от кръговата мода изисква време и ресурси, които често нямаш – активно търсене на нови притежатели, качествени снимки, работа с куриерски фирми.

Това обаче не бива да те отказва от подредения гардероб и устойчивия начин на живот! Кръговата мода предлага ново и удобно решение - услугата  Clean Out.

Няколко съвета за разчистване

Предлагаме три съвета, как правилно да се разделите със старите дрехи, докато гледате примамливите нови предложения. Не забравяйте, огромен процент от старите дрехи, колкото и да са хубави, отиват на сметището и е време да променим този тъжен факт!
 

1.  Отдели си време.

Натрупването на дрехи не става изведнъж, затова и разделянето с тях изисква време. Определи си ден, в който да сортираш дрехите, които вече не носиш. Раздели ги според сезона, обема или вида им. Колкото по-добре организираш процеса в началото, толкова по-бързо ще приключиш.

2. Вдъхнови живот на любимите си дрехи

Провери внимателно всяка всяка любима дреха, независимо колко е стара и използвана. Ако забележиш малки дефекти, с които можеш да се справиш - действай. Почисти топчетата от пуловера, прибери бримката от жилетката, премахни петънцето със специализиран препарат или затегни онова досадно копче.

3.  Не забравяй, че освен дрехи може да се разделиш с обувки и аксесоари.

Принципът при сортирането им е същият като при дрехите. Почти на всеки се е случвало да поръча чифт дамски обувки, които не отговарят на номера си, да не успее да ги върне и да ги държи в кутията им вкъщи. Всеки има обувки, които не носи защото има по-удобни, които предпочита или такива носени само веднъж “за онзи специален повод преди време”. Тези аксесоари и обувки, лесно могат да намерят новото си вдъхновение стига да бъдат видени!

В заключение, за да се грижим за природата, едно от най-лесните неща е да се погрижим за гардероба си заплащайки цената от няколко часа. И макар, че времето е най-ценния ресурс, каузата си заслужава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ангел
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи