Никой не иска къщата на наследниците на Тато

Имотът на ул "Секвоя" чака 7 месеца наемодател срещу 18 000 лева месечно

Никой не иска къщата на наследниците на Тато | StandartNews.com

 

Евгения Живкова, внучка на комунистическия лидер Тодор Живков така и не може да даде под наем вече 7 месеца новата луксозна къща в тузарския столичен квартал „Бояна”, която усилено градеше през последните 2 години. Бляскавият имот, построен върху парцел на знаковата за клана Живкови улица „Секвоя”, е на имотния пазар от месец май, но желаещи няма. Причината – имало е няколко оферти за купуване, но Живкова не иска нови собственици, а наематели.

Цената е непосилна за повечето българи – 7 500 евро или 15 000 лева на месец и то без ДДС. Наемателят трябва да плати при нанасянето си авансово 2 наема, или 36 000 лева. Разходите по поддръжка и режийните също са за сметка на наемателя. Друго неудобство пред бъдещите клиенти е, че те сами трябва да обзаведат сградата. Изцяло завършени и готови за експлоатация са единствено кухнята и четирите бани.

Триетажната модерна и луксозна къща е със застроена площ от 600 квадрата и с двор от близо 1,2 декара. На първия етаж има огромна всекидневна, напълно оборудвана модерна кухня, кабинет, санитарен възел. На втория етаж са четирите слънчеви спални, които имат собствени бани. Третият етаж е превърнат в невероятна тераса от 130 квадратни метра с панорамна гледка към Витоша и столицата, а приземния етаж има сауна и помещение за игри. Къщата разполага и с пет паркоместа, като дворът е с размери на футболно игрище, пише Ретро.

Наследниците на Тодор Живков разполагат и с още един граничещ с двете къщи парцел от почти 2 декара на улица „Секвоя”, върху който също планират да строят след време. На същата улица е и къщата, в която от години живее Евгения Живкова със семейството си.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай