Ники Василев олекна с диаманти и злато

СОТ не се включил, съпругата му вероятно е била у дома

Ники Василев олекна с диаманти и злато | StandartNews.com

Новодомците Николай и Силвия Василеви олекнаха с 3 диаманта, два часовника "Картие" и около половин килограм злато при обир миналия понеделник, 28 октомври 2013 г. Крадците се промъкнали в къщата на ексминистъра в столичния кв. "Бояна" около 19,30 ч, научи "Стандарт" от криминалисти. Апашите са задигнали ценностите, вероятно докато само Силвия е била у дома. СОТ пък не бил активиран. Крадците успели да се шмугнат в къщата от южната страна - от горната страна на ската, вероятно през отворена врата.

В 20,15 ч миналия понеделник патрулките са дошли пред дома на Николай Василев на ул. "Сребърна гора" в кв. "Бояна". 44-годишният бивш министър е подал жалба в Шесто РПУ. Описал е какви ценности липсват, но не е посочил на каква стойност са. "Върнах се от работа, беше около 20,30 ч, патрулки осветяваха уличката със сини лампи. Това обаче не е първата кражба, преди 2 месеца отново бяха викали полиция, но не знам за какво", сподели пред "Стандарт" вчера съседка от горната къща на ул. "Сребърна гора". Самият Василев пък съобщи с sms, че няма какво да коментира по обира.

Еднофамилната къща на бившия министър е от 370 кв. м разгъната площ, според документите в Агенцията по вписванията. На външен вид обаче изглежда по-внушителна. На парцела от 1516 кв. м има още една стопанска постройка, сочи още справката в регистъра. Домът на Василеви е опасан със солидна ограда, която още не е облицована. Имотът разполага с модерна охранителна инсталация, чиито датчици работят. По оградата има и охранителни камери, чиито кабели обаче са отрязани, видя "Стандарт". Не е ясно дали това са сторили самите бандити.

Новодомецът Николай Василев се е нанесъл в хасиендата още през лятото - през май или юни, заяви съседката на бившия вицепремиер. "Не му потръгна още от началото, така ще е, докато обживеят дома", смята съседката. Парцелът бил купен преди няколко години от младок, който построил сегашната резиденция. За целта теглил кредит, знаят в квартала. Николай Василев я купил през юли 2012 г. заедно със съпругата си Силвия. Приблизително 1 г. семейството я довършвало и обзавеждало.

Преди година - 6 ноември 2012 г., Василев успял да продаде предишното си жилище от 300 кв. м в съседния тузарски квартал "Драгалевци", показва справка в регистъра. Освен с огромния апартамент на 4-ия етаж, бившият министър се разделил и с 2 гаража, плюс идеалните части от парцела от 1720 кв. м.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай