Невен и Галин се запалили по високите скорости в XI клас

Невен и Галин се запалили по  високите скорости в XI клас | StandartNews.com

Приятели и роднини ще си вземат последно сбогом с 20-годишния Галин Димов и 21-годишния Невен Богоев днес. Двамата приятели, които загинаха в Сливен, ще бъдат погребани в родния си град Бургас. Погребението на Галин е в 10 часа, а два часа по-късно е това на Невен.

Галин Димов е бил студент първи курс в Техническия университет във Варна. Той е завършил професионалната гимназия по механотехника и електроника в Бургас и през май миналата година е празнувал абитуриентския си бал. Всички учители от школото го помнят като лъчезарно и приветливо момче. "Много хубаво, усмихнато и умно дете беше. Трагедията е голяма, още не можем да осъзнаем, че се е случило, покрусени сме", каза директорката на гимназията Роза Желева. Класната ръководителка на Галин Мая Христова също го помни с добро. "Детето е от много скромно и добро семейство. Спомням си много добре родителите как бяха загрижени за него. Правеха всичко възможно той да е добре, да може да продължи следването си. Не знам какво да кажа, всички скърбим. Спомням си, че когато станаха в 11-12. клас, не само Галин, но и всички момчета пощуряха на тема коли. Започнаха много да се вълнуват от скорости, от модели автомобили и се надпреварваха да вземат книжки", каза Мая Христова. Семейството на Галин е от карнобатското село Венец. Преместили се в Бургас, когато Галин тръгвал в първи клас. Семейството има по-голям син. Профилът на Галин във Фейсбук е пълен с десетки снимки на състезателни автомобили.

21-годишният Невен Богоев пък се занимавал със спорт. Той има по-малък брат Николай, който е ученик в 7. клас. В неделя след трагичния инцидент момчето написа прочувствено послание в социалната мрежа. "Не мога да повярвам, че няма да се прибереш пак с гръм и трясък вкъщи. Знам, че си на по-добро място и знам, че дори да не си тук, пак ще ме пазиш и няма да даваш на никой да ме докосне. Чакай ме горе, братче мое, ще дойда и аз някой ден... Завинаги един от нас. Почивай в мир и запомни, че никога няма да останеш сам, обичам те!", написа по-малкият брат на Невен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай