Нестандартният Любен

Водещият често сменя строгата вратовръзка с дързък шал

Нестандартният Любен | StandartNews.com

София. Хората трудно разбират думите на политиците. И обикновено не се вслушват в речите и обещанията им. Любен Дилов-син даже фъфли. Атрактивните му идеи като политик обаче се харесват на хората. Така е още от 2003 г., когато той бе кандидат-кмет в София. Тогава Дилов-син забърка коктейл от политическо шоу с прости и ясни идеи за най-трудните проблеми на огромния град. Синът на фантаста не стана кмет на София, но това не му попречи да продава сливи за смет, да къса плакати и дори поиска да настани бездомните кучета в "Шератон". И сега той често признава, че като хлапе влудявал родителите си и учителките с оригиналните си пакости. Малкият Любчо през ден отнасял по някой пердах. Майка му, която била учителка по литература, много държала на дисциплината вкъщи. Баща му пък Любен Дилов-старши, който е признат за един от най-ярките имена в световната фантастика, обаче бил подчертано либерален при възпитанието на сина си. Лидерът на движение "Гергьовден" е завършил журналистика. Той е един от създателите на студентското предаване "Ку-ку". Дава идеи за "Каналето", "Хъшове" и "Шоуто на Слави". Той е и съавтор на биографичната книга за Дългия "За стърчането".

 

Синът на фантаста загърби политиката за известно време, но не дълго след това се появи отново на ринга. Още по-нахъсан и пълен с идеи. Политиката не е трамплин към славата за Дилов-син. Той никога не се оплаквал от липса на внимание. Когато Любо се появи, около него като мухи на мед се скупчват млади репортерки. Идеологът на "Гергьовден" носи елегантни костюми, но не прекалено строги. Пада си по аксесоарите. Често заменя строгата вратовръзка с дръзки шалове, а под сакото слага стилни елеци. За интелигентното му излъчване допринасят и очилата, с които не се разделя.
Дилов-син признава, че говори много, понякога без мярка. Често мисли и говори за няколко неща едновременно.
В момента освен с телевизия Дилов отново е подхванал и политиката. Поне за това намекват разговорите между "Гергьовден" и "България без цензура" на Николай Бареков. Представителите им водиха разговор за коалиция на формациите. "Ситуацията в държавата и Народното събрание е патова и следващо управление без мощен център не може да има", заяви Бареков след поредната среща с хората на Любен Дилов-син. А от формацията на Дилов обясниха, че операцията "Чисти ръце" е каузата, която ги обединява. "Гергьовден" е третата сериозна политическа формация, с която от ББЦ водят разговори след ВМРО и ЗНС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай