Неприятна новина! Изненадата на Страстната седмица

Какво време ни носи и Цветница

Неприятна новина! Изненадата на  Страстната седмица | StandartNews.com

Доста неприятни прогнози за времето на Страстната седмица и Цветница.

"Утре облачността над България ще е променлива, а температурите малко по-високи от днес". Това прогнозира в ефира на БТВ синоптикът Боби Лазаров.

"Превалявания от дъжд предстоят на места в Рило-Родопската област. Очакваме предимно слаб вятър, а до умерен в Дунавската равнина и Горнотракийската низина. Максималните температури за страната ще бъдат между 9 и 14 градуса. В София - около 9, 14 градуса в Пловдив и 12 градуса максимална температура във Варна.

Утре над нашето Черноморие ще има променлива и значителна облачност. Вятърът е слаб до умерен, а максималните температури - между 10 и 12 градуса. В петък над Рило-Родопската област ще превалява сняг, а под 1200 метра - дъжд. Вятърът в планините утре е умерен. Максималните температури - между минус четири и плюс два градуса", каза Лазаров.

"В събота на Лазаровден до обед времето ще е слънчево. Следобед и до вечерта над Западна България очакваме да завали дъжд, а в планините сняг. В неделя на Цветница превалявания от дъжд най-вече над западните области. В първия ден на Страстната седмица прогнозата е за дъждове над цялата страна и усилване на вятъра.

Има вероятности за значителни количества. Към сряда изгледите са за отново значителна облачност. На места с превалявания от дъжд, но ще започне затопляне", завърши прогнозата си синоптикът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай