Немски хотели търсят 30 нашенци за работа

Немски хотели търсят 30 нашенци за работа | StandartNews.com

Веригата „Мarriott" плаща по 2206 евро заплата

Известни хотелски вериги и ресторанти в Германия са обявили 30 работни места за българи. Със съдействието на Агенцията по заетостта и германската Федерална агенция по труда до края на 2016 г. ще бъдат подбрани кандидатите и те ще започнат работа веднага след това. Предлагат се работни места във верига хотели „Мarriott", както и в ресторантите „McDonald's" във Франкфурт и региона.

Заплащането в хотелите „Мarriott" е от 2054 EUR до 2206 EUR, според професионалната квалификацията и опита. В „McDonald's" надницата е 8,60 евро на час, като работните места са в кухня, на каса, в склад и почистване.

Двамата работодатели ще оказват и допълнителна подкрепа на избраните кандидати. „McDonald's" ще подпомага своите избраници при наемането на жилище (предоставяне на контакти) и ще предоставя безплатна храна за персонала през работно време. Хотели „Мarriott" осигуряват възможност за временно настаняване, като също включват храна за периода на работното време.

Работното време в хотелската верига е 38 часа седмично на смени. В „McDonald's" то е 5 дни седмично от понеделник до неделя.

От кандидатите за „Мarriott" се изисква да владеят добре немски език. С предимство ще са хората с опит и образование в хотелиерството. Те трябва да изпратят по електронна поща автобиография в EUROPASS формат на немски или английски език, мотивационно писмо, сертификати в оригинал и с превод, документи за образование по специалността, препоръки (при наличие). Всички документи трябва да са преведени на немски или английски език според изискванията на конкретните оферти. Желаещите могат да изпращат документи на следните е-мейл адреси: За работа в ресторанти „McDonald's" (в сферата на системната гастрономия): [email protected]. За работа в хотели „Мarriott" (в сферата на хотелиерство и ресторантьорство): [email protected].

Одобрените по документи кандидати ще бъдат поканени на интервю на 22 ноември в Бургас, което ще се проведе на немски език от представители на германската Централа за международно и специализирано посредничество в Франкфурт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай