Недоволни полици издигнаха палатков лагер пред НС

Недоволни полици издигнаха палатков лагер пред НС | StandartNews.com

Служители на МВР, недоволни от пенсионната реформа в сектор "Сигурност", издигнаха палатков лагер пред парламента. Служителите поставиха пред сградата на Народното събрание заслон, в какъвто техните колеги стоят, докато охраняват българо-турската граница. За разлика от полицаите, пожарникарите не искат оставки в ръководството на МВР.

Въпреки поисканите вчера четири оставки на хора от ръководството на МВР, недоволните служители все пак се надяват преговорите да продължат и техните искания да бъдат чути.

Докога палатковият лагер ще седи тук, никой не знае. Очакваме заинтересованите страни, а това са институциите, в случая - парламента и министерството, да намерят начин да започнем ефективни преговори по нашите искания. Тази почти архитектурна забележителност е един от вариантите, в който седят нашите граничари. Готови сме да ви предоставим и автентични снимки от място, където ще видите колко разнообразни заслони са построени. Сектор "Сигурност" е изправен до стената. Служителите в него - също. Краят ще бъде тогава, когато нещата започнат да се променят, заяви пред БНР Илия Кузманов от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай