Не се разбраха за заплатите на полицаите

Не се разбраха за заплатите на полицаите | StandartNews.com

София. Синдикати и шефове на МВР не се разбраха за увеличението на заплатите и днес. По време на преговорите ръководството на министерството отново е предложило от Нова година да се увеличи порционът на служителите с 60 лв. Синдикатите обаче не приемат това условие и заплашват с нови протести.

Три часа продължи срещата между полицейските синдикалисти и вътрешния министър Цветан Цветанов. След края й от пресцентъра на МВР съобщиха: "Ръководството на МВР и синдикалните организации се споразумяха за увеличаване на порциона, съобщиха междувременно от пресцентъра на МВР. Всеки месец ваучери за храна ще получават служителите, които работят на 12 и 24-часови смени"


Предвижда се средствата за това да дойдат от икономии в рамките на бюджета на министерството.

На днешното заседание на съвета за социално партньорство присъстваха представители на всичките 6 синдикални организации в МВР. Официално беше съобщено, че с писмо на министъра с едномесечно предизвестие се прекратява споразумението между ръководството на МВР и Синдикалната федерация на служителите в МВР, допълват от пресцентъра.

"В събота и неделя се събираме Управителния съвет, за да вземем решение по направените предложения. Че някакви крачки има направени, някаква надеждица има, друга тема е финалът дали ще ни устройва, или не," каза Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация в МВР.

Галентин Грозев от Синдикалната асоциация пък обясни, че на срещаща са обсъждани проблемите в министерството. Има и много вътрешни неща, които поставихме, добави той.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай