Не правете тези 5 неща, ако искате хубава фигура

Това са съветите

Не правете тези 5 неща, ако искате хубава фигура | StandartNews.com

Стремежът към идеално, слабо и стегнато тяло се превърна в начин на живот. Но какво да кажем за тези, които не могат да свалят същите омразни 3, 5 или 10 килограма? Фитнес блогърите могат да отговорят доста лесно на този въпрос: „Правете тежести и кардио през ден, яжте повече протеини.“ Но не е толкова просто. Има някои ежедневни навици, които пречат на момичетата да постигнат целите си.

Какви са тези малки чудовища, които, превръщайки се в навик, съсипват живота ни и ни пречат да постигнем целите си?



1. Опитвате се да бъдете перфектни

Може да ви разочароваме, но нищо няма да ви се получи. Няма да сте перфектни... защото сте човек. Винаги ще има нещо в живота ви, което ще ви попречи да постигнете съвършенство: липса на време, застой на работа, проблеми в семейството, малко дете... Но нямате нужда от това. Всичко, от което се нуждаете, за да постигнете вашите хранителни и фитнес цели, е последователност. Защо съвършенството е опасно? Защото ако се провалите, ще решите да си вземете почивка и да отложите промените за по-добри времена. И те никога няма да дойдат.  Какво да правите? Стремете се да се справяте „достатъчно добре“, но всеки ден, а не „перфектно“ веднъж седмично.

2. Търсене на оправдания, отлагане на промените за утре, понеделник, 1 януари

Една китайска поговорка гласи: "Който се страхува да направи първата крачка, прекарва целия си живот на един крак." И те, тези китайци, са прави. Какво ще се промени утре/понеделник/1 януари? Нищо няма да се промени! Защо да чакаме? Губите ценно време и здраве? Какво да правите? Направете най-доброто, което можете при обстоятелствата, които имате. Чували ли сте за силата на малките стъпки? Малки, но постоянни стъпки ще ви доведат до големи цели. Направете всеки ден малко по-добър от вчера. И определено ще постигнете успех.

3. Държите „лошите“ храни вкъщи и не се грижите „правилните“ храни да са винаги под ръка.

Околната среда е критична за вашето здраве. Това до голяма степен определя какво ядете и какво не ядете. Законът на Джон Берарди гласи: „Ако имате „нежелана храна“ в къщата си, рано или късно или вие, или някой ваш близък ще я изядете.“ И съответно, ако имате „правилната“ храна в къщата си, това означава, че някой също ще я яде, нали? Именно достъпността и удобството ни помагат да консумираме тази или онази храна. Какво да правите? Не купувайте и не дръжте "грешните" храни у дома, които не бихте искали да ядете. Уверете се, че винаги имате под ръка здравословни храни и здравословни закуски. Това значително ще намали вероятността да изядете нещо „ненужно“.

4. Разсейвате се, докато ядете

Първата стъпка към здравословното хранене е да развиете внимание. Помага ви да чуете тялото си. Започвате да разбирате кога и колко да ядете и кога да спрете. Ако бързате, докато ядете, гледате телевизия/четете вестник, способността ви да се чувате клони към нула. Какво да правите? Опитайте се да ядете бавно, докато седите на масата, вместо да сте в движение/в колата/изправени. Избягвайте всякакви разсейвания по време на хранене. Вниманието ви трябва да е насочено към чинията: концентрирайте се върху вкуса/мириса/консистенцията на храната. Дайте си малко време. Създайте приятна атмосфера. Храната е ВАШЕТО време.

5. Не спите достатъчно

Твърде малкото сън и лошото качество на съня могат да повлияят негативно на вашето здраве. Сънят удължава младостта и е необходим за общото здраве, физическото възстановяване, правилното функциониране на мозъка, хормоналната система и други системи на тялото. Нощният сън трябва да продължи поне 7 часа. Какво да направите?  Придържайте се към рутина. Добрият сън, бързото заспиване и лесното събуждане зависят от хормоните. Ако си лягате и се събуждате по едно и също време, тялото ви знае точно кога да произведе кои хормони, за да улесни заспиването и събуждането.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай