Най-странните професии

Най-странните професии | StandartNews.com

Хората се хващат на всякакви занаяти за добри пари

Когато работата е забавление, тогава е истинско щастие. Да работиш нещо нетипично, пък често кара останалите да те гледат със завист. При това може да се договориш и за добри пари. Ето някои от най-причудливите професии по света.

Гмурец, който доставя пици

Подводен хотел във Флорида получава пиците си чрез доставчик, който е принуден да се гмурка на 6, 4 метра дълбочина.

Наблюдател на боя

Британец прекарва живота си, отмервайки колко време е необходимо на боята да изсъхне. Докато боядисва парчета твърд картон, той периодично ги докосва, за да провери смесицата.

Да спиш срещу хонорар

Финландски хотел наел човек, който да провери колко удобни са леглата в него. Служителят спял във всяка стая и си водил записки.

Спасители в леда

Международен патрул следи за айзберги, които представляват потенциална заплаха и ги мести на безопасно място. Ако леденият къс се обърне, докато го теглят, той може буквално да разцепи плавателния съд на две.

Съдия по миризмите

Специални съдии миришат мишниците, краката и дъха на хората, за да определят колко ефективен е определен нов продукт. Обонянието им се тества всеки месец, за да може работодателят да е сигурен, че все още е остро.

Да набуташ тълпата във влака

Японските "ошияс" се наемат специално, за да тикат хората в препълнените влакове. По този начин превозните средства се пълнят до максимален предел. Освен това следят за "обекти", заклещени във вратите. В началото на тази работа се хващали предимно студенти. Те са служители на съответните станции в метрото или на железопътните артерии.

Оплаквачи

В югоизточна Азия наемат хора, които да
плачат и ридаят колкото се може по-силно по погребения. Според традицията колкото по-шумно е едно подобно събитие, толкова по-лесно починалият достига задгробния живот. Това го е имало и по балканските земи - няма изненада, прабългарите са дошли от Изток.

Спец по газовете

Спец по газовете, които изпуска човешкото тяло, може да определи по тях каква е диагнозата на автора им. Целта му е да открие причината за различни здравословни проблеми. Въпросният професионалист получава по 50 000 долара на година. Цената дори е ниска - той успява да разпознае тумори, инфекции и различни възпаления.

Скачач върху матраци

Ройбен Рейносо получава пари, за да скача върху матраци. "Това е работа! Защо се смеете? Освен това си има изисквания за скачане - не може как да е", разправя той. Мъжът скача на 3 матрака на ден. Те струват по 2 500-3000 долара всеки, така че тестването им е сериозно занимание, казва Рейносо.

Хакер с етика

Може ли да бъдеш "добър" хакер? Да. И това е добре платена работа. Етичният експерт в сферата получава средно по 92 000 долара на година, като най-високо платеният може да получи до 170 000 долара за 12 месеца. Той помага на компаниите, като идентифицира слабите места в системите им и пречи на "лошите хакери".

Острене на моливи

И сами може да си наострите молива, но защо да се хабите? Можете да изпратите оръдието на труда или на фантазията на Дейвид Рийс от Artisanal Pencil Sharpening - той ще ви го подостри и ще ви го върне заедно със сертификат за професионално острене. Това ще струва 15 долара.

Прегръдки без секс

Джаки Самуел прегръща хора за 60 долара на час, според сайта й thesnuggery.org. Не е каквото си мислите - става въпроса само за гушкане. 29-годишната дама предупреждава, че това не е секс услуга и целта й е "да направим света едно по-нежно място." С парите си тя плаща обучението си и отглежда сина си. Изглежда има доста хора, които имат нужда от прегръдка, защото тя прави по 260 долара на ден, като на седмица обслужва до 30 души. Самуел има следните правила - тя прегръща хора само в къщата си, в леглото си, като носи пижама и бельо, а клиентите нямат право да я докосват, другаде, освен по ръцете. Тя казва, че клиентите й са предимно пенсионери, ветерани от войната и хора, които в момента си нямат гадже.

Събирачи на животинска урина

Някои ловци използват урина на елен, за да примамват жертвите си. Но от къде я взимат? От професионалните събирачи на урина като Джуди Колора. Успехът на нейната работа зависи много от сезона - през лятото елените пият повече вода и съответно произвеждат повече урина.

Да тичаш след топките за голф

Представете си да прекарате целия си работен ден на игрище за голф, като се гмуркате. Всъщност не е толкова забавно. Водата в езерцата на тези игрища не е като на Карибите - работата е мръсна, но някой трябва да я свърши. Въпросните люде се трудят по 4 дни в седмицата, като събират по 4000 топки на ден. Имайте предвид, че те получават по около 100 000 долара на година.

Ловец на котки

Много хора имат проблем с това да уловят палавата си котка, за да я сложат в клетка и да я заведат на ветеринар. В подобен случай те могат да наемат Джордана Серебреник, която е професионален ловец на котки и таксува по 80 долара за услугата си.

Ближи си сладоледа

Тази "сладка" професия може да включва всекидневна дегустация на различни вкусове на сладолед, но задачата е наистина сериозна. За успешната оценка на деликатните аромати, професионалният опитвач трябва да бъде на строга диета, която не включва абсолютно никакви подправки - за да не повреди вкуса на езика.

Терапевт за смях

Тези специалисти са задължени да извикат усмивка върху лицето на пациента. С оглед на факта, че редовната дневна доза смях намалява стреса, повишава имунитета, намалява признаците на стареене и просто внася оптимизъм в живота на всеки, не е чудно, че тези терапевти са изключително търсени. В България най-известният експерт е прочутият актьор Николай Николаев.

Да разлаеш кучетата

Нито едно куче не обича да отнемат мръвката му - или друга храна. Дори когато някой иска да опита "манджата" му от хуманни подбуди, то лае, да се къса. Но някой трябва да се жертва. Освен дегустацията на различни видове храна за кучета, тези, които са взели решение да практикуват тази професия, трябва да изпробват и всички гумени кости и играчки, които са предназначени за най-верния приятел на човека. Но не ги съжалявайте, защото освен солидните доходи, които получават, те твърдят, че храната за кучета е много вкусна в сравнения с много от храните за хора, които се предлагат на пазара.

"Шоколадов" инженер

Той има само една вкусна задача - да проектира и създава нови шоколадови вкусове, които да зарадват почитателите. Подобно на дегустатора на сладолед, "шоколадовият" инженер трябва да обърне специално внимание на запазването на вкусовите си рецептори във върхова форма.

По пижама

Лекари и учени, които провеждат изследвания във областта на сънищата, постоянно наемат професионални "поспаланковци". Освен че най-накрая ще се наспите добре, не трябва да се притеснявате и за облеклото, което със сигурност ще бъде съвсем неформално - пижама. Вече казахме, че има и професионални "поспаланковци", чиято задача е да спят в леглата на хотелите, за да дават съвети за максимално приятния престой на гостите в хотела.

Йога за песове

Часовете, които включват йога за стопанина и неговият домашен любимец, са абсолютен хит в Лондон и Ню Йорк. Дога - от dog и yoga - е името на тази популярна тенденция, която позволява отпускане и релаксация на ума и тялото с помощта на различни техники в компанията на кучето.

Автор на късметчета в китайски бисквити

Хора с мисъл в главата я използват, като пишат вдъхновяващи послания в китайски курабийки. Авторите твърдят, че съобщенията трябва да идват естествено, а не насилствено и че е необходимо много творческо въображение.

Детектив за домашни любимци

Айс Вентура не е само екранен герой. Това е идеалната професия за всички любители на животни с развити детективски инстинкти. С оглед на факта, че всекидневно много домашни любимци са откраднати или изгубени, това е, вярвате или не, един много печеливш бизнес.

Властелинът на острова

Новината обиколи света през 2009-а: "Британецът Бен Саутхол получи работата на мечтите - пазач на тропически остров в Австралия". Списъкът с работните задължения е достатъчно изкусителен, за да привлече вниманието - проучване на кораловите рифове, хранене на рибите, събиране на пощата и почистване на басейна срещу заплата от невероятните 110 хиляди долара.

"Цедач" на змийска отрова

Всъщност самата змийска отрова е една от съставките на противоотровите, но за да се направи, са необходими смели доброволци, които имат за задача да отцедят отровата от опасните змийски видове. Негативната страна на тази професия - случайни ухапвания от смъртоносните влечуги.

В търсене на идеален меден месец

Луксозна работа на мечтите с пет звезди. Въпреки, че не може да се нарече професия, преди няколко години влюбена двойка получи 20 000 евро, за да "тества" романтични дестинации за сватба и меден месец. Безплатно пътуване до екзотични дестинации и гостуване в луксозни хотели е мечта на мнозина.

Консултант за бебешки имена

Ако сте в дилема как да кръстите вашето бебе, може свободно да се свържете с консултант за бебешки имена. Може и по e-mail. Той ще ви зададе някои въпроси, за да се ориентира във предпочитанията ви. По този начин се генерира списък с няколко предложения и обяснения за името на бебето, а вие просто трябва да изберете правилното.

Детегледачка на щрауси

Тези птици са известни като агресивни и териториални животни, които могат да предизвикат истинска беда, ако се почувстват застрашени. Техният любопитен характер ги прави "магнити за произшествия", така че именно поради това е необходим професионален пазач, т.е. детегледачка за тези птици. Работата включва постоянно наблюдение на тяхното поведение и процедури с цел поддръжка на реда и спокойствието на фермата за щрауси.

Лего-скулптор

Представете си, че можете всеки ден да си играете с любимите конструктори "Лего" от детството и да бъдете едновременно с това добре платени. Професията включва проектиране, строителство, ремонт и поддръжка на всички лего-модели в пределите на Лего Ленд -Калифорния.

Опаковане на багаж за детски лагер

В Ню Йорк някои майки плащат до 1000 долара на хора, които да опаковат багажа на децата им. Барбара Райх от Resourceful Consultants таксува 250 долара на час, а по някога са й необходими 4 часа, за да приготви всичко необходимо.

Номади на лукса

Семейство Мюлер са особен вид номади. Те живеят в луксозни имения, които се продават, като плащат нищожен наем. Уловката е, че те трябва да поддържат дома идеално чист всеки ден, от сутрин до вечер и да бъдат готови да се изнесат веднага от него (в случай на сделка).

На стоп

Обикновено човекът с автомобила върши услуга на този, който го няма, но в Джакарта е обратното. Тук има професионално стопаджии, на които се плаща, за да пътуват с кола и да упътват и да запълват бройка. Обяснението е следното. Трафикът в Джакарта е ужасен. При население от 30 милиона, има 20 милиона регистрирани автомобили. За разлика от модерните градове на запад обаче, тук инфраструктурата е лоша. За да облекчат задръстванията, властите са въвели зони, през които може да се преминава само с автомобил с най-малко три пътници (за да се стимулират хората да се комбинират). Това води до професията професионален стопаджия - качвате го и му плащате, за да се премине с вас тази зона. Само за няколко часа тези хора могат да спечелят 7.50 долара, а това не е малко в държава, където повечето хора живеят с по-малко от долар на ден.

Критик на барбекю

Даниел Вон е напуснал работата си на архитект, за да работи като критик на барбекю. Той започва работа за списание Texas Monthly и е първият човек, упражняваш тази професия. Дори е издал книга за барбекюто - The Prophets of Smoked Meat: A Journey Through Texas Barbecue. За целта той обикаля ресторанти в щата и яде различни видове барбекю. От както е започнал работа през 2007-а, до сега той е ял в над 600 заведения в САЩ, над 500 от тях в Тексас. Само за 5 дни му се е случва да посети 6 места.

Живо плашило

Джейми Фокс е завършил музикално училище и едва ли е очаквал, че ще има точно такава кариера. През 2012 той бил нает в Норфолк да носи ярки дрехи и да свири, за да плаши птиците срещу 250 паунда на седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай