Най-добрите гардове в турнир пред "Ал. Невски"

Най-добрите гардове в турнир пред "Ал. Невски" | StandartNews.com

Българските охранители от Националната служба за охрана използваха нетрадиционен похват пред стотици зрители и това им даде предимство на специална демонстрация пред 14 отбора. Те единствени получиха оценка 10 в първото състезание от Европейското първенство "Бодигард".

Охранителите съпровождаха "VIP лице" в коридор, когато изведнъж малко вляво и изотзад нападател тръгна с палка към охранявания човек. Те обезоръжиха атентатора, но вместо да се върнат обратно в автомобила, тръгнаха напред и използваха резервната кола. Добрата тактика на подчинените на ген.-лейт. Ангел Антонов им донесе одобрението на съдиите и те получиха едни от най-високите оценки на площада пред храм-паметника "Свети Александър Невски" в София.

Българската столица за първи път е домакин на Европейското първенство "Бодигард". То започна с феерично представяне на мажоретки в бяло, зелено и червено под звуците на духов оркестър, който свиреше легендарни парчета на "Kiss" и "Deep Purple".

"Щастлив съм да сме домакин на събитие от такъв ранг в София, която ще е столица на спорта през 2018 г.", поздрави участниците от 7 страни зам.-кметът Тодор Чобанов. "Нека най-добрите победят", заяви и президентът на Българската федерация "Бодигард" Румен Ралчев. След това зам. генералният секретар на Международната бодигард асоциация Василий Вакуленко откри първенството. Секунди след това двама генерали - Румен Ралчев и директорът на НСО Ангел Антонов, скочиха и се затичаха през павираната улица към участниците, но не за да дадат сигнал за начало, а да помогнат на припаднала мажоретка, която държеше табелата на полските състезатели.

От общо 15-те отбора, които ще премерят сили по време на първенството в следващите дни, 5 са на президентски охрани - на Беларус, Грузия, Молдова, Украйна, и България. За първи път участват и бодигардове от най-голямата фирма у нас "VIP секюрити".
Първенството започна с дисциплината "Тактика и техника на съпровождане на VIP лице", след това се проведе и "Ръкопашен бой".
Гардове ще стрелят в движение, ще обезвреждат нападатели с бой и търсят взривове в следващите дни. Участниците ще покажат и майсторско шофиране, като ще изпълнят "полицейско обръщане" на 180 градуса. Например "Стрелба от автомобил" се изпълнява от кола, която се движи напред към мишените.
В неделя в 9 ч. състезанието гостува в Пловдив в Стрелкови комплекс "360", а в понеделник е на площада пред НИМ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай