Петък,

Най-успешните трикове на майките

От: Редакция -
2068
Най-успешните трикове на майките
A
A
A

Италианците казват: „Майките знаят повече и от дявола“. Ами, така е. Веднъж минали пред раждането и отглеждането на дете, те са способни да се справят с почти всичко. А от личен опит знаят, че има далеч повече хитри начини да се постигне нещо, отколкото изглежда на пръв поглед.

Ето и три от най-успешните трикове на майките, които ще ви улеснят, ако имате малко дете. Може да ви изглеждат смешни или твърде простички, но повярвайте – те наистина работят!

Крадец на храна

Ако малкото дете не иска да яде и бута с отвращение паничката, не опитвайте да го увещавате – излишно е. Просто вземете една вилица или лъжица и пред очите му започнете да си открадвате по хапка от храната му. Но по-артистично, за да не останете незабелязани.

Неговата храна! В момента, в който потретите, малчуганът възмутено ще си дръпне паничката обратно. И ще си хапне всичко доста бързо.

Шампоан без сълзи

Децата обичат водата, но мразят шампоана, който им дразни очите. Има обаче решение и на този проблем. Но трябва да се включи и таткото в упражнението.

След като вкарате детето в корито или под душа (никога не използвайте директна струя, най-добре е с ръчен душ, за да направлявате водата), помолете таткото да го разсейва с някоя играчка.

Но така, че тя да е нависоко, за да може то да гледа нагоре. По този начин косата пада назад и водата се стича към тила, а не към лицето.

Да броим стъпките

Има деца, които не обичат да вървят навън. Предпочитат да са в бебешката количка или някой да ги носи на ръце или конче. Понякога може и така, но детето има нужда от движение, за да изразходва енергията си.

За да го стимулирате да върви, може да приложите следната хитрост – предложете му да броите крачките – до дървото отсреща, до светофара, до близката градинка.

Освен, че това ще превърне разходката в игра, неусетно то ще се научи и да брои. За по-интересно може да пробвате да броите и на друг език.

Източник: obekti.bg


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com