Събота,

Най-скъпото животно струва $100 000. Кое е то?

От: Агенция Стандарт -
1028
Най-скъпото животно струва $100 000. Кое е то?
A
A
A

Има много хора, които са луди на тема животни. Те са готови да похарчат огромни суми пари за домашния си любимец и някои приоритизират комфортна на животното пред собствения си. Някои животни обаче са толкова уникални и скъпи, че цената им е рекордна сама по себе си. Ето и най-скъпите животни според портала "Яндекс".

1. Арабски кон -  100 хиляди долара

Най-старата и царствена порода коне, която произхожда от Арабския полуостров. Той има различна форма на главата и висока каретна опашка с издълбана шия, което го прави уникален сред другите.

2. Лавандулова топка - албинос питон - 40 хиляди долара

Тези питони са продукт на рецесивни гени. Поради жълтите си шарки и червените очи те са подобни на цвета на топката и най-красивата змия в света. Хората ги купуват и отглеждат като домашни любимци, известни още като "висококонтрастни" змии.

3. Тибетски мастиф - 582 хиляди долара

Това е тибетско куче и най-голямото в света, което прилича на лъв. Също така се счита за признак на богатството на едно общество. Те се срещат в различни цветове като кафяво, черно, бяло и червено. Тези домашни любимци са домашни защитници или кучета пазачи, които са обучени да защитават добитъка, двора и др. Изненадващо е, че за самозащита те имат способността да се борят с тигрите и техните групи.

4. Мис Миси - 1,2 милиона долара

Мис Миси е крава Холщайн. Тя беше продадена на търг за 1,2 милиона долара през 2009-а, което я направи най-скъпата крава в света по това време. Интересен факт е, че тази крава произвежда 50% повече мляко от средната крава и следователно е най-скъпата крава в света. Тя спечели и много състезания.

5. Маймуна де Браза - от 7 до 10 хиляди долара

Името, дадено на тази маймуна, идва от френски пътешественик и е много стара форма на маймуна. Изненадващо е, че няма различни видове от това животно и поради скрития му талант те са трудни за намиране. Максималната продължителност на живота е 30 години и се среща в Африка. Тяхната работа е да защитават семействата си и да водят социалните си групи в джунглата.

6. Сър Ланселот на Бис - 155 хиляди долара

Това е първото клонирано куче в света. Двойката Едгар и Нина Ото във Флорида имали световноизвестното куче Ланселот, но починало от рак през 2008-а и след това решават да клонират неговата ДНК. Така се ражда сър Ланселот Бис и спечели търга на BioArt в Сан Франциско.

7. Бели лъвове - 140 хиляди долара

Тези отделни видове лъвове са много редки и са трудни за определяне. За първи път са открити през 1938-а. Мутацията или бялото е пигментация в козината, която за пръв път е била забелязана в района на Тимбавати, дори очите им също са светли или бели на цвят. Твърди се, че бялото се дължи на рецесивни гени и от двамата родители. Те могат да се видят само на скъпи африкански сафарита.

8. Зелена маймуна - 16 милиона долара

Това животно се казва маймуна, но всъщност е кон. Най-скъпото, рядко и красиво животно в света. Това е американският състезателен кон, известен като горски.

9. Китайско качулато куче - 5 хиляди долара

Китайските качулати кучета са едни от най-скъпите кучета, които можете да си купите. Изненадващо, но те са без косми, имат малко косми точно около лапите и муцуната си. Сам е световноизвестно китайско качулато куче, което спечели конкурса за най-грозно куче в света през 2003-2005.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com