Най-сетне! Машина за изтрезняване

Новото устройство помага да изтрезнеете три пъти по-бързо

Най-сетне! Машина за изтрезняване | StandartNews.com

 

 

Канадски учени са разработили устройство, което помага да се изтрезнее три пъти по-бързо, предава телевизия CBC.

Машината за изтрезняване се основава на медицинското устройство Clearmate, което се произвежда от Thornhill Medical. Той прилича на малък куфар, свързан с маркуч с дихателна маска и е предназначен да помогне при отравяне с въглероден окис. Устройството чрез маската за дишане доставя на пациента смес от кислород и въглероден диоксид и му позволява да поддържа бързо дишане за дълго време.

Ефективността на този метод за махането на алкохола от тялото вече е тествана върху доброволци, изпили по чаша водка. Когато дишали през устройството, те изтрезнели три пъти по-бързо, отколкото без него.

Clearmate струва около $ 20,000, но Джоузеф Фишер от Университета в Торонто, който ръководи проучването, твърди, че много скоро ще се появят и други варианти на устройството, доста по-евтини. "Това е много просто и нискотехнологично устройство, необяснимо е защо не е било изобретено още преди десетилетия“, казва Фишер.

Резултатите от изследването са публикувани в Scientific Reports. Авторите отбелязват, че предложеният метод няма странични ефекти и е особено полезен при тежко алкохолно отравяне

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай