Наши военни ще се обучават в Германия

Наши военни ще се обучават в Германия | StandartNews.com

София. Военнослужещи от военно формирование 52740 – Хасково ще участват в едномесечно международно обучение в Тренировъчния център на Силите на САЩ в Хохенфелс, Германия, съобщават от пресцентъра на министерство на отбраната. Обучението започва в началото на следващата седмица. Ротата в състав от около 100 военнослужещи е с командир капитан Георги Томов.

Обучението ще допринесе за усъвършенстване на уменията за работа в международна среда, обмяна на опит по изпълнение на задачи, техники и процедури за подобряване на оперативната съвместимост и изграждане на подходящи отбранителни способности за противодействие на съвременните предизвикателства, рискове и заплахи, се казва в съобщението на военното министерство.

Тренировката се провежда в изпълнение на плана за съвместна българо-американска подготовка през 2013 г. и постигнатите договорености със Силите на САЩ в Европа във връзка с прилагането на Споразумението между правителството на Република България и правителството на Съединените американски щати за сътрудничество в областта на отбраната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай