Наши астролози с остро предупреждение! Съдбовни дати

Прогноза за отпускарския сезон

Наши астролози с остро предупреждение! Съдбовни дати | StandartNews.com

Пет ретроградни планети ще орисат отпускарския сезон тази година. Според астрологията обратният ход на небесните тела носи объркване на плановете, инциденти и конфликти. От 2 юли Нептун мина в ретроградна фаза. Астролозите предупреждават да се внимава за интоксикации с алкохол и храна, за алергични реакции и най-вече с водните забавления. 

„На първо място, трябва да сме максимално внимателни към водата, която е основен елемент на Нептун, владетел на знака Риби“. Той не случайно е кръстен на бога на моретата, припомня астрологът Виктория Маринова, цитирана от "Телеграф".  

Чувствителност

В този период чувствителността към определени житейски събития също се изостря. „Някои ще имат повече и по-ярки съновидения, други ще ги мъчи безсъние, от каквото не страдат обикновено“, изтъква Маринова.

Тя съветва времето да се използва за духовно усъвършенстване, медитации, плуване, детоксикиращи диети. „Периодът е особено добър за хората на изкуствата - поезия, музика, рисуване и други, за които е нужно вглъбяване и усамотение, за да творят“.

Сатурн

Сатурн също е в ретроградна позиция от 18 юни и така ще бъде чак до 3 ноември. За Сатурн се смята, че носи ограничения за човека. Но тази година желязната му прегръдка няма да е толкова сковаваща. Според астроексперти това дава шанс на мнозина да си направят равносметка за взети дотук решения, да подредят приоритетите си.

Това е важно, тъй като планетата отговаря за контрола, дисциплината и материалното благополучие. Така че през отпускарските месеци е добре да планираме нещата и да не харчим за нищо излишно.

Като цяло периодът ще донесе забавяне на работния ритъм, на проекти и планове. През лятото могат да се правят квалификационни курсове, ремонти, ревизии, реконструкции на стари сгради. А ако имаме незавършени проекти, е добре те да бъдат приключени. 

Плутон е ретрограден от 1 май до 10 ноември. Астрологът Мира Кунева коментира, че той се намира в последния рисков градус на Козирог, носещ кризи и бедствия. Но докато Плутон като далечна планета не влияе толкова на индивидуално ниво, то Венера ще бъде усетена. 

Венера

На 27 юли тя ще смени космическия си ритъм (в знака Лъв), като ще плува обратно на видимото си движение по хоризонта до 4 септември. Според астрологията Венера управлява интимните и бизнес партньорства и всички притежания.

Периодът е благоприятен за всички дейности, съдържащи частицата „ре“ - ремонти,  рефинансиране, ревизия на гардероба и др. Времето обаче не е добро за купуване на луксозни стоки и пластични операции. Избралите да почиват в по-луксозни хотели и дестинации може да бъдат изненадани от разминаването между очакванията и реалността. 

За капак пакостливият Меркурий ще смени посоката в края на лятото (23 август-15 септември). Ретроцикълът му носи хаос в транспорт и комуникации и може да обърка плановете за късна и по-евтина почивка. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай