НАП не откри данъчнни нарушения в БХК

НАП не откри данъчнни нарушения в БХК | StandartNews.com

София. Националната агенция за приходите не е открила нарушения при пълната ревизия на Българския хелзинкски комитет, обявиха от неправителствената организация в понеделник.

Проверката е била за периода 2007-2012 година, но са изисквани документи и за 1999 година.

Сигналът до НАП с искане за ревизия бе подаден от ВМРО в края на миналата година, а данъчните я започнаха на 8 януари. В крайна сметка те са установили, че неправителствената организация е изразходила всичките си средства съобразно волята на своите дарители.

"Като организация винаги сме се стремили към повече прозрачност на дейностите и финансирането на БХК. Организацията от 14 години прави годишните си отчети публични. Те могат да се видят от нашите донори на интернет страницата на БХК", се казва в съобщението на организацията.

БХК напомня, че проверката й е струвала 1636.80 лв, които са били изхарчени за превод на документи. "Тези пари можеха да бъдат използвани за полезни за обществото дейности", напомнят от организацията.

Българският хелзинкски комитет заявява, че остава загрижеността, че "държавната институция НАП бе превърната в оръдие за разчистване на сметки от страна на политическа партия ВМРО-БНД, организация от неототалитарен тип".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай