Надзирателите в още 6 затвора ще протестират

Надзирателите в още 6 затвора ще протестират | StandartNews.com

София. След като служителите на затворите в София, Бобов дол и Белене на открити събрания пред ведомствата, вече изразиха категоричното си недоволство по отношение на Бюджет 2015, и взеха решение за организиране и провеждане на национален протест, други шест затвора ще последват примера им в началото на следващата седмица.

Това съобщиха от синдиката на служителите на затворите в България (ССЗБ), цитирани от БГНЕС.

В протестната кампания срещу отнемането на социални придобивки, към по-рано обявилите се за акцията служители на затвора Ловеч, за понеделник 15 декември се присъединяват и тези на пенитенциарните заведения в Пловдив и Враца. В съобщение да УС на Синдиката на служителите в затворите в България, структурите на профсъюза посочват като начални часове на мероприятията - за Ловеч 10.00ч., за Пловдив 9,00ч. и за Враца 9,30ч.

Служителите на арестите в областните градове също ще участват в събранията на открито. За вторник 16.12.2014г. решение за събрания са взели в Бургас, Варна и Пазарджик. Там освен служители на затворите също ще се включат и такива на затворническите общежития и следствени арести. Като часовете на провеждане съответно са – 16,20 ч., 09,00 ч. и 10.00 часа.

"Не е нормално в една демократична правова държава, представителите на институциите да погазват законите, а в същото време да говорят за европейски ценности и върховенство на закона", се казва в мотивите на синдикалните дружества изпратени до УС на ССЗБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай