На ход са хората с идеи

На ход са хората с идеи | StandartNews.com

Последната седмица от астрологическата 2015 година може да се окаже период на големи надежди и на важни идеи, които времето да превърне във фактор, управляващ живота.

Няма никаква грешка в твърдението, че сега изтичат последните дни от 2015 година. Така е според астрологическия календар, който управлява тази рубрика. Ние ще посрещнем на 20 март сутринта астрологическата и астрономическата Нова година, респ. Новата 2016-а. За особеностите и за конкретните черти от характера й, ще научите от прогнозата за следващата седмица.

Връщам се върху територията на настоящето седемдневие, където водещ планетен аспект е тригон Юпитер/Плутон. Той е изключително хармоничен и красноречиво положителен, когато успее в конкретната среда да задейства своите механизми. За тригона на двете обществени планети се знае, че управлява човешката интелигентност.

Аспектът Юпитер/Плутон, чиято кулминация е на 16 март, задава в програмата на седмицата задачи, свързани с изявата и приложението на нашите знания в пряка връзка с познанията ни за действителността, издига в култ интелигентността, за да я накара да промени живота. Възможно е да се зародят идеи, виждания за изход от актуалните проблеми от глобален или нерегионален мащаб, които да дадат основа на нови правила, закони в близко бъдеще.

Успоредно с това, в характеристиката на седмицата се влива енергията на духа, свободен от оковите на практицизма и финансовите зависимости.

Все пак, редно е да внимаваме да не преминем в другата крайност, когато, пренебрегвайки силата на материалното, се понасяме на крилете на непрактичността. След оттичането на въздействието от аспекта Юпитер/Плутон, става неизбежен сблъсъкът с реалността, чиито правила и изисквания сте подценили.

Овен

Дейни и активни

Няма как да не повишите градуса на очакванията. Още повече, че планетата - управител на знака ви, Марс, е застанала в Стрелец и ви окрилява. Въпреки че сте нетърпеливи и усещате как в ръцете ви е съсредоточена способност да управлявате сами живота си, сега сте затруднени да определяте кой е верният подход към всяка житейска ситуация. Надявам се, че ще сте търпеливи да изчакате 16 март - кулминацията на въздействието от страна на аспекта Юпитер/Плутон / Юпитер и Плутон застават в лупичката / и след това да обявите решенията си за желаните промени пролетта на 2016 година. Трябва да ви обърна внимание, че днес сте длъжни да мислите активно за бъдещето си, да го програмирате. Възможно е на 18 март да установите, че сте претърпели финансови загуби заради повишените разходи.

Телец

Нови приятелства

Заставате пред важни решения, но преди това се налага да изберете център за своите търсения и очаквания. Към 12 март вашата планета управителка Венера променя местонахождението си върху зодиакалната лента, установявайки се в знака Риби / Венера и Риби попадат в лупичката /. Няма как да не споделя заключението си за въздействието й: основният лъч от вашата енергия ще се впусне да разчиства територии за изяви в сферата на обществените отношения. Определено ще търсите възможност да разширите кръга от единомишленици, приятели. Мнозина ще подемат съвместни инициативи с колегите, за които сте наясно, че подкрепят и/или изповядват вижданията им. Дали да заделите повече време за лично-интимните контакти през периода? Това вие го ще решавате в зависимост от индивидуалната ситуация.

Близнаци

Възможни изпитания

Не се безпокоя толкова, че може да настъпи объркване във вашите редици. Но съм наясно, че още на 12 и на 13 март ви е потребна позиция по важни, актуални въпроси. Тя ще е вярната, ако си настроите сетивата да възприемат точно и ясно сигналите, идващи от реалността. Радостното е, че разполагате със завиден духовен потенциал. Но не така стои въпросът с физическите сили. В самото начало на периода Венера и Марс / Венера и Марс попадат в лупичката / са на позиция върху началните градуси от Риби и Стрелец. От тези свои места планетите не хранят силни, положителни чувства към вас и са склонни да ви спретват изпитания. Към момента сте в състояние да се отбранявате или да се измъкнете от техните изисквания, стига да се откажете от помисли и намерения, за чието изпълнение нямате достатъчно наличен ресурс, в това число финансов. На 12 и на 13 март се дръжте надалеч от всякакви конфликтни ситуации.

Рак

Бъдете предпазливи

Вие трябва да сте предпазливи и не само по отношение на важните решения. Предоставят ви се варианти за решаване на финансови и инвестиционни, но това не означава, че всичко желано е реално или изпълнимо. Причина за общата несигурност и тревожност в атмосферата около вас е нежеланието ви да се откачите от неща, които не показват изгледи за добър край. Насилвате се да правите неща, които нито са спешни, нито се изискват от вас. Присъствие на Венера и Марс / Венера и Марс попадат в лупичката / върху началните градуси от Риби и от Стрелец, ви кара да се чувствате така, сякаш всичко зависи от волята ви. Редно е да контролирате желанията си, защото те ви подвеждат да правите неправилни неща. Ако ви остане време на 12 и на 13 март да поразсъждавате по-дълго и спокойно по въпроса, сигурна съм, че ще намерите сили да се отречете/откажете от едно свое упорито афиширано виждане.

Лъв

Нужна ви е почивка

Мислите ви летят свободно, за тях няма граници. Далечните проекти и резултатите им са по-вълнуващи за вас от онова, което държите в ръцете си. Май сте залитнали по мечти и планове, а оставяте да ви се изплъзнат реални възможности. Това може да се окаже опасна тенденция. Делникът изисква съсредоточаване и детайлност в работата. На 12 март и в началото на деловата седмица са възможни са грешки, пропуски, които трудно ще прикриете. Важно е да задържите на ниво доверието към вас от страна на авторитетни хора. Както и да поглеждаме към характеристиките на периода, разбираме, че дните му са трудни и изморителни заради върволица от задачи, повечето не чак дотам приятни. Използвайте последната му част, между 15 и 18 март, по възможност, за активна почивка, за възстановяване на силите.

Дева

Заложете на идеите

Звездните аспекти предполагат да осъзнаете необходимостта от спокойно обмисляне на всяка стъпка. На 15, 16 и на 17 март ще се наложи да говорите за проблеми, засягащи интересите на повече хора. Вие ще сте в ролята на помирител. Заложете на идеите. Те са обединителният център за несъвместимите до вчера интереси, виждания. След средата на месеца настъпва по-активен период. Ще сте преизпълнени с енергия, но все така ще се случва, че няма да я използвате за лични цели или за разнообразяване на делника си. Периметърът на задачите и на отговорностите ви ще се разшири. Да не забравяме, че Венера и Марс, съответно от Риби и Стрелец / Венера и Марс попадат в лупичката / не са ви съюзници. Техните вибрации не влизат в хармонични отношения с рожденото ви Слънце. В резултат, вие пропускате подходящия момент да кажете онова, което искате или онова, което другите трябва да чуят за вас.

Везни

Не на вредните навици

Настоящата седмицата е с удължен работен цикъл. Използвайте 12 март за осмисляне на бъдещите проекти. Хем ще сте на работа, хем няма да сте максимално натоварени. Със сигурност ще стигнете до извода, че няма как да угодите на всички, но можете да направите така, че да няма недоволни. Още повече, че неочаквано и непредизвикано мислите ви се връщат към миналото. В делничните отношения ще се намесят събития и лица, които, макар да се появяват в нова роля, отново се опитат да ви поставят пред затруднения или пред необходимост от решения. Те обаче не могат да се вземат по обичайния начин или с познатите средства. Бъдете изобретателни. Между 16 и 18 март се присетете кои вредни навици и привички ви тревожат и направете план-програма за превъзмогването им.

Скорпион

Предчуствие за свобода

Всичко, което до момента ви изглеждаше ако не добро, то поне примамливо, губи стойност. Вие отправяте поглед към нови хоризонти. Нека не ви звучи патетично. Те ща са от обичаен, делничен порядък, но това не означава, че няма да изпълнят сърцето ви с предусещане за свобода и за успех. Преди да концентрирате мислите си в една посока, вие ще се поколебаете какво да изберете. Така ще е до 16 март. После ще се концентрирате. Освен в сферата на личните взаимоотношения, завладени от неритмичността на интересите ви, неразбирателства по различни поводи ще има в професионалните отношения. Възползвайте се от активността на творческия си потенциал, засилен от присъствието на аспект Юпитер/Плутон/ Юпитер и Плутон застават в лупичката /, за да дадете простор на нестандартното си мислене.

Стрелец

Вълнуват ви проекти

Управлявате живота си или поне ви се иска да вярвате, че знаете как да постъпите във всяка ситуация. За вас не е валидно условното деление на периода на две, свързано с преминаване на 12 март на Венера в знака Риби и подготовката на транзитиращото Слънце да застъпи в знака на Овен / Венера и Слънце попадат в лупичката /. Единственото, от което се вълнувате, са интересните и значимите идеи. Не се страхувате да разширите своите очаквания и надежди в посока реализация на нови и сериозни обществени проекти, многолюдни мероприятия. Енергията от аспекта Юпитер/Сатурн / Юпитер и Сатурн попадат в лупичката / има към вас специално отношение: отворени сте да чувате какво ви се говори, какви са нагласите на заобикалящите. Питате се дали не сте в състояние да обедините техните сили и енергия в името на кауза, сговор? Само присъствието на Венера в знака на Риби охлажда донякъде вашите високи очаквания.

Козирог

Настроението ви се оправя

Желаете или не, решаването на парични и финансови въпроси ще запълва основна част от времето ви до 18 март. С ръка на сърцето си признайте, че ви харесва околните да обсъждат възможностите ви. Съперничеството между Венера и Марс / Венера и Марс попадат в лупичката / е във ваш интерес и техните вибрации ви стимулират да работите. Ще се съгласите, че с лекота се напасвате спрямо делничните реалности. Силата на влиянието на аспекта Юпитер/Плутон / Юпитер и Плутон застава в лупичката / ще се прояви при вас по неочакван начин на 16/17 март. Ще напуснете територията на строго очертаната програма за деня и ще се опитате да обедините повече хора около своя идея, творчески проект или кампания. Колкото повече навлизате в тази територия, толкова по-добро ще е настроението ви.

Водолей

Търсите промяна

Еднообразието ви уморява. Вероятно поради това, не се страхувате от нахлуването в лично-интимните ви отношения на нови лица или на търсени от вас предизвикателства. Основната тема, която ще ви вълнува до 18 март, са нови творчески проекти, идеи, които до сега не сте повдигали пред обществото или пред авторитетните лица на работното място. На преден план изтъквате качествата си на професионалист и решавате, че пътят ви преминава през популяризацията на търсенията ви. Дори не се замисляте, че това може да има обратен ефект - да ви постави в трудна ситуация. Позволявам си да отклоня вниманието ви в друга посока и да ви посъветвам да отложите вземането на важни решения по парично-финансови въпроси до края на разглеждания период. Днешното състояние на тези дела не позволява да се провидят подводните камъни.

Риби

Делникът ви провокира. Събития и новини привличат вниманието ви. Констатирам, че не сте склонни да се възпламенявате бързо, но определено давате ухо на онова, което ви се говори, както и на предложенията от познати и от непознати хора. Иска ви се да сте част от една по-голяма общност, обединена от важна идея, около кауза. Така ви се струва, че осмисляте своите собствени усилия. Но да не забравяме, че вашият характер по природа изисква нещата да се случват спокойно, да имате време за премислено поведение и уравновесени реакции. Ако сега се екзалтирате от общия приповдигнат тон, едва ли ще успеете да си останете верни? Длъжна съм да вметна, че онова, което днес вдига пушилка, едва ли ще е пригодно за използване от вас в близко или по-далечно бъдеще. Специално дните 12 и 18 март са ви подготвили приятни изненади. Внимавайте да не ги пропуснете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай