Н. Димитров: Филмът на Би Би Си е тенденциозен

Много конкурентни дестинации се притесняват от бързото развитие на "Слънчев бряг"

Н. Димитров: Филмът на Би Би Си е тенденциозен | StandartNews.com

Бургас. "Слънчев бряг" е бързо развиващ се и модерен курорт и затова се правят такива тенденциозни филми", заяви кметът на Несебър Николай Димитров по повод филма "Booze, Bar Crawls And Bulgaria" на Би Би Си, който описва курорта като място за леснодостъпни и евтини алкохол и наркотици, на сексуален разврат и престъпления, предаде БГНЕС.

Екип на телевизията дошъл при него през лятото с мотив, че правят филм за района. "Съгласих се, защото ние нямаме какво да крием. На мен ми стана ясно от самото начало, защото четири пъти бях попитан за цената на текилата. Аз й казах (на журналистката Стейси Дули), че текила нито произвеждам, нито продавам. Знам, че е евтина, в сравнение с Англия и на други места има евтин алкохол", разказа Николай Димитров.

Той добави, че в курорта и в Несебър идват всякакви туристи. Според него, това, че туристи прекаляват с алкохола и забавленията им излизат извън нормите, е проблем на възпитание и на средата, в която живеем.

"Много конкурентни дестинации се притесняват от бързото развитие на "Слънчев бряг", затова се появяват и такива тенденциозни филми", смята Николай Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай