Мъжки мокасини - най-добрите бизнес обувки

Ако не притежавате стилни кожени мокасини, време е да ги добавите в гардероба си. Ето защо

Мъжки мокасини - най-добрите бизнес обувки | StandartNews.com

Няма две мнения - обувките издават характера на човека, който ги носи. Това е особено валидно в света на бизнеса, където е меко казано нежелателно да се явявате на работа и важни срещи с мръсни и протъркани обувки. И още по-лошо - с неподходящи обувки. Бизнес етикетът обръща гръб на сандалите, кецовете и маратонките. Но какъв тогава е правилният избор?

Ако си мислите, че традиционните затворени кожени обувки тип “броги” са демоде и скучни, няма нужда от притеснения. Защото при актуалните мокасини мъжки стил и увереност вървят ръка за ръка. Те са новото нормално в бизнес дрескода. 

Първо, лесно е да съчетаете деловия костюм със стилни и подходящо корпоративни мокасини, наричани още лоуфъри. Тези обувки без връзки, които се обуват с приплъзване, могат да бъдат адаптирани към бизнес ежедневието. Чифт кафяви или черни мокасини от естествена кожа се съчетава идеално с платнен панталон и изчистена риза с копчета. Завършете визията си с подходящ колан, часовник и елегантно сако. Просто няма как да сгрешите с такава комбинация.

Второ, мокасините са изключително удобни. Предлагат с различна дебелина на подметката, като тук се открояват т.нар. мокасини за шофиране. Горната им част прилепва плътно по ходилото, заедно със своите два овални отрязъка с ластична материя, докато ниската подметка гарантира удобство и сигурно сцепление.

Мокасини с “език” - непреходен стил

Един от най-популярните видове мокасини са тези с “език”, наречен още пени. Това е къса кожена ивица, стърчаща леко над предната част, която осигурява прилягане на ходилото и допълнителен комфорт. Този модел се появява през 30-те години на миналия век, а днес отново е актуален, тъй като създава непринуденост и свежест.

Другите мокасини с по-прилепнала горна част са класика, а при материалите най-популярни са кожата и велурът. Най-често мокасините се предлагат в тъмни цветове, така че да бъдат универсални и стилни при всяко носене, но изключенията  в светли тонове и щампи набират все повече привърженици. Луксозните модели се отличават със скъпите материали, например естествена кожа с текстура или велур, и орнаментиката от метални украшения, деликатни пискюли, връзки и други.

Различните лоуфъри могат да се съчетаят буквално всичко, освен със строг официален костюм от три части. Мокасините с език се комбинират с дънки, къси панталони и тениска, а тези с пискюл и метални декорации - със свободен ленен или памучен костюм на карета или втален панталон със свежа риза и вратовръзка. Както при мокасините, така и при костюма, заложете на семпли детайли и качествени материи. Колкото до аксесоарите, изберете елегантна мъжка раница или чанта за документи.

С чорапи или без

Дебатът за и против носенето на мокасини с чорапи все още продължава, а към момента положението наистина е “всеки сам си преценя”. Носенето на мокасини без чорапи е много популярно в момента, но от друга страна ползването на чорапи винаги е било предпочитано. Заложете на памучни чорапи, които са близки по цвят с тези на обувките. Най-важното е мокасините да прилягат плътно по стъпалото, без да се изхлузват при ходене или да са прекалено стегнати. И още нещо - никога не става въпрос за това как носите мокасините, а за цялостното ви облекло.

Смята се, че деловият дрескод е сложен, защото е трябва да бъде семпъл, ефективен и подчинени на определени правила. Всъщност, с правилните обувки корпоративната визия е напълно постижима, дори за най-непретенциозните мъже. Носете лоуфърите с панталони каки, прохладни ленени панталони, костюми с по-свободна кройка, дори с плетено поло, тънък пуловер и елек. Гарантираме ви, че ще се чувствате страхотно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай