Мъже с поли и момичета с голи гърди на модния подиум

Дизайнери провокират на Седмицата на модата в Ню Йорк и Лондон

Мъже с поли и момичета с голи гърди на модния подиум | StandartNews.com

През февруари завърши Седмицата на модата в Ню Йорк и Лондон. Известни дизайнери показаха  своята визия за новите тенденции през пролетта и лятото на 2021 година.

Въпреки че колекциите на модни дизайнери все още запазват сдържаността от миналите сезони поради пандемията, модните ревюта не са минали без шокиращи тоалети, футуризъм и голота. Например дизайнерите на къщата Relieve развълнуваха публиката: момиче премина по модния подиум в топ с голи гърди, покрито с логото на Instagram, пише Лента.ру.

Модният дизайнер и активист Ингрид Крафтченко заяви, че в нейните дрехи са вградени различни приспособления, като сензори за замърсяване на въздуха. Според дизайнера колекцията й е своеобразно отмъщение срещу държавата за пандемията и „други нарушения на гражданските права“.

В същото време британската луксозна марка Burberry, следвайки съперника си Gucci, възприе тенденцията да облича мъжете в дамски рокли. Колекцията на марката включва многобройни поли и сарафани, които моделите демонстрираха в комбинация с класически костюми и ежедневни дрехи.

На градските улици вниманието на фотографите беше привлечено не само от известни дизайнери, но и от блогъри в уличния стил. Например, американската инфлуенсъристка Карина Бик използва няколко тенденции, които някога се бяха върнали в модата, за да създаде своя имидж: обувки на платформа, панталони клош и забрадка на руска баба. А най-неочакваният гост на Седмицата на модата беше френският моден блогър- булдог Мишел на Мадона: вместо яка, домашният любимец носеше кожена чанта от модна къща Chanel .

Провокативната тенденция за мъжки корсети, възникнала в края на 2020 г. благодарение на американския моден дизайнер Том Браун, бе подхваната от други модни дизайнери през новата година. Марката hiTechMODA представи своята визия за този - някога изключително женствен - аксесоар на Седмицата на модата в Ню Йорк. По време на шоуто на марката, бродираният с цветя корсет беше демонстриран от модния модел Маркус Смит, чийто външен вид беше допълнен от златни токчета и мрежесто боди.

Някои нюйоркчани се спасиха от студеното време през февруари с ушанки, които не слизат от модните подиуми - тези шапки се превърнаха в един от любимите аксесоари на Instagram моделите и блогърите в уличния стил. Този гост на Седмицата на модата в Ню Йорк надеждно се предпазва не само от студа, но и от коронавируса. Той си сложи две маски на лицето, както повеляват сегашните норми на някои западни страни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай