МВР: Сигурността в Слънчев бряг е на добро ниво

МВР: Сигурността в Слънчев бряг е на добро ниво | StandartNews.com

Сигурността в Слънчев бряг е на добро ниво. Всички действия по разследването и след него го доказват. Това заяви главният секретар на МВР Георги Костов, коментирайки действията на МВР след престрелката от сряда вечерта, когато Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, бе прострелян, а негов гард - убит. 

МВР стои на основната си версия, че до престрелката в курорта, при която един загина, а трима бяха ранени, се е стигнало заради скандал кой къде има право да спира.

„Очевидно Митьо Очите е фактор в този регион. Очевидно е в полезрението на МВР. Очевидно плод на МВР е и присъдата, която той е изтърпял", прецени Костов, цитиран от Нова телевизия.

Във връзка с критиките от страна на премиера Бойко Борисов за това, че МВР не е задържало познатите на Митьо Очите, които в сряда вечерта създадоха допълнително напрежение пред болницата, главният секретар заяви: „МВР не стои пред болниците, а в критичните области".

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов пък коментира, че случилото в  Слънчев бряг „по-скоро е инцидент". „От това, което колегите намират на местопроизшествието, говори за една динамика и за нещо, което се е случило много бързо", коментира Спиридонов.

„По всяка вероятност има някакви отношения, някакъв мотив за това, което се е случило. Мотивът обаче ще бъде установен в процеса на работа по досъдебното производство", каза още той.

Спиридонов обясни, че ГДБОП работи по още много групи за наркоразпространение на територията на Бургас, Варна, Добрич.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай