МВР с отдел срещу тероризма в транспорта

МВР с отдел срещу тероризма в транспорта | StandartNews.com

София. В Главна дирекция "Криминална полиция" е създаден нов отдел, който ще работи по рискове и заплахи в сферата на транспортните връзки. Охраната на стратегическите обекти ще бъде поета от жандармеристи, информират от пресцентъра на МВР.

Учение за повишаване на отбранителния капацитет и оперативно-бойната подготовка е планирано да се проведе през месец септември в София в партньорство със службите от НАТО и ЕС, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров минути преди възпоменателна церемония по повод втората годишнина от терористичния акт на летището в Сарафово.

Целта е повишаване на уменията за управление на рискове и заплахи от терористични действия. Подобно учение е проведено и през миналата година с участието на служители на министерствата на вътрешните работи и на отбраната, в сътрудничество с американските партньори, поясни Лазаров. Към предприетите мерки е и създаването с постановление на МС от 10 юли т.г. на Контратерористичен център между МВР и ДАНС.

"Извършени са задълбочени анализи, направени са изводи и са предприети всички мерки за недопускане на подобен терористичен акт, но рискът от тероризъм винаги остава", заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров преди възпоменателна церемония, на която присъстваха посланикът на Държавата Израел Н.Пр.Шаул Камиса Раз, заместник-министърът на вътрешните работи в оставка Пламен Ангелов, почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов, заместник-кметът на Бургас, директорът на ОДМВР-Бургас, началникът на ГКПП Аерогара Бургас, представители на БЧК, МБАЛ Бургас, равини от България и Израел.

"Реакциите след случая в Сарафово бяха тест за взаимодействие между българските институции и чуждестранните ни партньори", заяви заместник-министърът на вътрешните работи в оставка Пламен Ангелов на възпоменателна церемония по повод втората годишнина от терористичния акт на летището в Сарафово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай