Понеделник,

МВР издирва "провокатори" от 23 юли (ВИДЕО)

От: Failed to load user -
A
A
A

София. МВР разпространи видеоматериал с лица и снимки на предполагаеми провокатори от нощта на 23 юли. Тогава парламентът беше обсаден от протестиращи, които попречиха депутати и министри да бъдат изведени от сградата с автобус. 

Преди дни вътрешният министър Цветлин Йовчев съобщи, че има 39 заподозрени, които трябва да бъдат установени по снимки. 

"След инцидента, възникнал по време на нерегламентирания протест около сградата на Народното събрание в нощта на 23 срещу 24 юли т.г., СДВР се извършва предварителна проверка под наблюдението на Софийска районна прокуратура. Служителите на СДВР започнаха работа по изясняването на всички обстоятелства във връзка с грубите нарушения на обществения ред. За тази цел са иззети записи от камерите, намиращи се в района", съобщиха от пресцентъра на вътрешното министерство.

"С цел идентификация на установени лица, извършващи нерегламентирани действия, МВР публикува част от тях. Сигналите могат да бъдат подавани по всяко време във всяко поделение на МВР, на тел. 112 или във facebook страницата на Столичната дирекция на вътрешните работи. Анонимността на подателите е гарантирана", се казва в съобщението.

Публикуваме видеоматериалът от МВР, както и версия с по-добро качество на снимките, публикувана по-късно във facebook страницата на СДВР:

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички