МВР: Идват с автобуси на протеста

МВР: Идват с автобуси на протеста | StandartNews.com

София. В МВР постъпват постоянно данни за за автобуси, които утре ще пристигат от различни краища на страната за протеста в столицата.

„Ще имаме готовност, ще направим всичко необходимо, за да осигурим сигурността на гражданите и обществения ред. Имало е сигнали за хора, които се опитват да провокират насилие", съобщи министърът на вътрешните работи и вицепремиер Цветлин Йовчев. Той увери, че МВР взема мерки, но "за щастие, повечето от тези сигнали се оказват несъстоятелни".

По думите му в по-голямата си част хората в протеста са нормални хора, които едва ли ще предприемат такива действия, но МВР има готовност да се справи и с провокации. Във връзка с разследването на участниците в протеста от 23 юли, Йовчев каза, че са установени част от нещата, които са били изискани от прокуратурата.

„Убеден съм, че ще успеем да установим всички лица и ще предприемем мерки към тях. Става дума за тези лица, които се опитаха да провокират насилие. Имаме снимки на 39 лица, които участват активно в такива действия. Ще ги установим и ще подходим по закона", заяви Цветлин Йовчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай